Technologie Management
Image default
Dienstverlening

Volg een cursus keurmeester

Cursus keurmeester

Zit u erover te denken om een cursus keurmeester te volgen voor NEN 3140, of is dit noodzakelijk voor een of meer medewerkers van u? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij Ingenium. Wij bieden de cursus keurmeester aan op meerdere locaties in Nederland. Deze is toegankelijk voor een breed publiek aangezien een technische of elektrotechnische vooropleiding niet noodzakelijk is. Wanneer mensen hier zich laten bijscholen over het keuren volgens NEN 3140, dan zijn zij in brede wijze gecertificeerd voor deze vaardigheid. De kennis kunnen zij toepassen in hun eigen werk bij het bedrijf waar zij werkzaam zijn, maar zij kunnen uiteraard ook bij derde partijen de keuringen uitvoeren. Deze cursus keurmeester omvat de keuring van elektrische arbeidsmiddelen waaronder de elektrische handgereedschappen en vast opgestelde machines. Sinds 1998 is het wettelijk verplicht deze apparaten regelmatig te laten keuren volgens de eisen en normen van NEN 3140. Daarom is het belangrijk dat mensen die hiermee werken op de hoogte zijn van deze keuringseisen en de keuringswijzen. Verder is het nog idealer als deze personen zelf het keuringsproces kunnen uitvoeren. Medewerkers worden door het volgen van een cursus keurmeester breder inzetbaar voor het eigen bedrijf en naar derden. Een cursus keurmeester is bij Ingenium te volgen vanaf een prijs van € 225,- per cursist. Indien meer cursisten van een bedrijf worden aangemeld dan zal de prijs per cursist lager zijn. Deze prijzen zijn exclusief BTW en staan vermeld op onze website ingeniumbedrijfsadvies.nl. Het volgende is in de prijs inbegrepen:

 • cursusboek
 • lunch
 • examen
 • certificaat

Na het volgen van deze cursus keurmeester is de deelnemer getraind door Ingenium om NEN 3140 keuringen zelfstandig uit te voeren op elektrische gereedschappen en elektrisch vast opgestelde machines. Uiteindelijk is het in het voordeel voor werkgever en werknemer om iemand de cursus keurmeester te laten volgen. Lees snel verder en lees op ingeniumbedrijfsadvies.nl voor de mogelijkheden.

Volg een cursus keurmeester

Bedrijven en instanties verwachten dat keuren volgens een norm als NEN 3140 uitvoerig en adequaat uitgevoerd wordt. Met een cursus keurmeester leert u niet alleen wat deze inhoudt, wat de richtlijnen en stappen zijn, maar ook hoe deze goed vastgelegd moeten worden. De lesstof is opgedeeld in theorie en praktijk, beiden worden gegeven onder begeleiding van een docent. De bedoeling is de theoriestof en praktijkuitvoeringen zo levendig mogelijk te instrueren, zodat het voor de deelnemers makkelijker is de geleerde stof tot zich te nemen. Uiteraard maakt dit de lessen ook nog plezieriger. Het theoriedeel bevat zeker zeven onderdelen en u leert alles om een goede keurmeester te worden. De theorie van cursus keurmeester bevat:

 • theorie keuringen
 • keuringsbevoegdheid
 • risico’s elektriciteit
 • klasse-indeling elektrische arbeidsmiddelen en handgereedschappen
 • visuele inspectie van elektrische handgereedschappen en vast opgestelde machines
 • theorie metingen, grenswaarden en meetmethoden voor isolatieweerstand, weerstand van beschermingsleidingen en lekstroom
 • administratieve afhandeling van keuringen

In eerste instantie lijken deze begrippen nog zeer onbekend terrein. Door middel van de lessen zal u steeds bekender worden met de termen die betrekking hebben op de keuringsprocessen. U leert deze termen tevens toe te passen in de praktijk. Niet alleen leert u de theorie in praktijksituaties te gebruiken, maar u maakt ook kennis met de keuringsapparatuur. Wellicht dat u de namen hiervan al tegen komt in het lesmateriaal. Niet alleen gaat u erover lezen, maar u gaat hier ook mee werken. Aan de hand van cases, keuringen en metingen leert u uw kennis uit te voeren en met de materialen en machines om te gaan. Ook hierbij bent u altijd onder begeleiding van een docent. De keuringsmaterialen waarmee u leert werken tijdens de cursus keurmeester zijn onder meer:

 • EazyPAT, EazyPAT 3140, EazyPAT XE
 • Metrel GammaGT, Metrel DeltaGT, Metrel SigmaGT
 • Fluxe 6200, Fluxe 6500

Aanmelden bij de locatie naar keuze

De cursus keurmeester wordt via www.ingeniumbedrijfsadvies.nl in maar liefst acht plaatsen in Nederland gehouden. Zeker maandelijks wordt er een training gegeven. Op onze website vindt u de plaatsen met daarbij de beschikbare data. Zoek of er vlakbij uw woonplaats een cursus keurmeester wordt gegeven en schrijf u in voor een van de volgende locaties:

 • Zwolle
 • Ede
 • Amsterdam
 • Hengelo (ov)
 • Rotterdam
 • Eindhoven
 • Lexmond
 • Heerenveen

Aarzelen is niet nodig. Wanneer u momenteel werkt met elektrische apparatuur en middelen, dan is het alleen maar mooi meegenomen als u deze cursus keurmeester heeft gevolgd. Wanneer u zich om de kosten zorgen maakt, kijk dan eens wat de mogelijkheden zijn op het gebied van subsidieregelingen. Zo kan de training ook vallen onder OOM ESF subsidie. Lees hiervoor wel goed de voorwaarden door en bekijk goed of u hieraan voldoet. Indien u een dergelijk subsidie wilt aanvragen, dan hebben wij hiervoor ook een formulier beschikbaar die u via de website ingeniumbedrijfsadvies.nl kan downloaden. Weet u al helemaal zeker dat u een cursus keurmeester wilt bijwonen? Dan kan u zich heel eenvoudig aanmelden via onze website. Ook hiervoor kan u een aanmeldformulier downloaden. Bekijk goed of de locatie waar u graag heen wilt ook een plek beschikbaar heeft. Wij zetten het op de internetsite indien een dag volgeboekt is of als er nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Op deze manier willen wij mensen zo goed mogelijk informeren. In principe heeft u maandelijks voldoende mogelijkheid zich in te schrijven bij een training. Mocht u voorkeur geven voor in-company training bij het bedrijf zelf, dan is dit ook nog met ons bespreekbaar. Wel wensen wij dat u hiervoor contact met ons opneemt voor de mogelijkheden hiervoor.

Voor meer info volg de link : http://www.ingeniumbedrijfsadvies.nl/cursus/10/NEN_3140_keuren_elektrische_arbeidsmiddelen.html