Technologie Management
Image default
Dienstverlening

Waar moet je overal je adres wijzigen bij een verhuizing?

Verhuizen is een flinke klus met veel regelwerk. Je moet een lijst maken van alles wat gedaan moet worden. Denk aan studenten verhuizers inhuren, een verhuisbedrijf vinden om je te helpen, spullen inpakken en eventueel wat opruimen. Maar daar komt ook nog eens veel administratief werk bij kijken, zoals adreswijzigingen doorgeven en papierwerk regelen. 

Gemeente en belastingdienst

Het eerste wat je moet doen na een verhuizing is je nieuwe adres doorgeven aan de gemeente waarin je gaat wonen. Dit is belangrijk voor de basisregistratie personen (BRP). Vergeet ook niet om je nieuwe adres door te geven aan de Belastingdienst. Dit heeft invloed op je belastingzaken en toeslagen.

Zorgverzekeraar

Je zorgverzekeraar moet op de hoogte zijn van je nieuwe adres, zodat je post en belangrijke informatie op de juiste plek aankomen. Geef ook eventuele wijzigingen in je gezinssamenstelling door.

Bank(en)

Houd je bank(en) op de hoogte van je nieuwe adres, zodat je bankafschriften en bankpassen op de juiste plek worden bezorgd. Dit geldt voor zowel je betaalrekening als eventuele spaar- of beleggingsrekeningen.

Verzekeringen

Het kan gaan om autoverzekering, inboedelverzekering, of levensverzekering. Hoe dan ook, je moet je verzekeraar op de hoogte stellen van je verhuizing. Zo blijf je goed gedekt op je nieuwe adres.

Werkgever

Daarnaast moet je je werkgever op de hoogte brengen van je nieuwe adres. Dit is belangrijk voor loonadministratie en om ervoor te zorgen dat belangrijke werkgerelateerde informatie je bereikt.

PostNL en andere bezorgdiensten

Meld je verhuizing aan bij PostNL of andere bezorgdiensten die post en pakketten bezorgen. Zo voorkom je dat belangrijke poststukken verloren gaan.

Energieleveranciers

Als je wilt voorkomen dat je oude en nieuwe adres gelijktijdig worden gefactureerd, geef dan je nieuwe adres door aan je energieleverancier. Op die manier voorkom je dubbele kosten.

Internet, TV en Telefonie

Verder moeten je internet- en tv-provider en je telecomprovider op de hoogte zijn van je verhuizing, zodat je diensten kunnen worden overgezet naar je nieuwe adres.

Lidmaatschappen en abonnementen

Denk aan lidmaatschappen van sportscholen, tijdschriften, streamingdiensten en andere abonnementen. Update je adresgegevens om te voorkomen dat je diensten worden onderbroken.

Huisarts en apotheek

Als je naar een nieuwe stad of regio verhuist, moet je ook je huisarts en apotheek op de hoogte stellen van je nieuwe adres, zodat je medische dossiers up-to-date zijn. Maak een checklist en werk systematisch al deze plaatsen bij om een vlotte overgang naar je nieuwe huis te garanderen. Succes!