Technologie Management
Image default
Bedrijven

Gemakkelijk online radio luisteren

Online radio luisteren is sinds een aantal jaren mogelijk. Het bereik van radio stations is na de introductie van online radio een stuk vergroot. Het is mogelijk naast de radio stations die je in de auto kunt luisteren ook andere zenders online te zetten waar bijvoorbeeld non-stop muziek wordt gedraaid. 24 uur per dag zijn er uitzendingen en er is keus genoeg voor iedereen qua muziekstijl etc. per zender. Vroeger toen online radio er nog niet was kon je kiezen uit een aantal radio zenders. De mogelijkheden van radiostations is eindeloos geworden na de introductie van online radio. Als Nederlander kan je via de verschillende websites, zoals radioguide.fm, wereldwijd Nederlandse radio luisteren.

De populariteit van online radio is de afgelopen jaren sterk gestegen en daarom zijn radiostations er erg veel mee bezig. Steeds meer mensen hebben een smartphone en sindsdien is de technologie sterk verbeterd en is het luisteren van online radio via speciaal ontworpen applicaties erg makkelijk. Je hebt bij wijze van spreken een persoonlijke radio in je broekzak zitten en op ieder gewenst moment luisteren naar de radiozender die jij wilt. Live radio luisteren is voor iedereen met een smartphone mogelijk, hiernaast zijn er ook steeds meer radiostations die op tv een zender.

Elk apparaat met een internet verbinding kan een stream luisteren van radiostations. Deze streams kan je vinden op de website van de radiozender of bij websites waar veel verschillende radiostations op staan. Het is zelfs mogelijk Amerikaanse radio te luisteren in Nederland door deze streams. Je kan de radiozender rechtstreeks luisteren op deze websites.

Momenteel staat er nog geen rem op de ontwikkeling van online radio. Dit komt vooral door de sterke toename van smartphones. Het luisteren van radio wordt steeds makkelijker over heel de wereld.

Voor meer info volg de link : http://www.radioguide.fm