Technologie Management
Image default
Winkelen

Waarom een hondenriem een must is:

Hondenriemen zijn een essentieel onderdeel van een goede relatie met je hond. Of je nu een klein hondje hebt of een grote hond, een haastige wandeling of een gezellig rondje om huis, met de juiste riem zal het wandelen een heel stuk leuker en gemakkelijker zijn. Maar liefst één derde van alle hondeneigenaars wandelen niet met hun hond, omdat het een slechte ervaring is geweest met de verkeerde riem. Hieronder zullen we 5 redenen bespreken waarom een hondenriem aanschaffen een must is.

1. Thuis honden loslaten en toch gehoorzaamheid

Heb je grote hond en wil je ‘m thuis in het huis laten lopen? Met een goede hondenriem en de juiste technieken kun je je hond los laten lopen binnenshuis en toch gehoorzaamheid en controle krijgen. Het is aan te raden eerst goed onderzoek te doen naar de juiste trainingstechnieken en een geschikte riem. Een grote factor hierin is de kwaliteit van de riem die je aanschaft.

2. Komt je hond los?

Honden komen vaak los als ze aan de lijn zijn. Heel vervelend als je op stap bent en je hond niet meer te corrigeren is. Hier kan je een goede hondenriem bij helpen, een riem waar je hond bijna nooit van los kan komen. Zorg er hierbij voor dat de riem naar je hondenmaten goed is.

3. Zit de riem goed?

Het is ook belangrijk dat de riem goed past. Je wil niet dat hij te strak komt te zitten, waardoor je hond daar pijn van krijgt. Maar ook wil je dat de riem niet te los zit. Met een juiste op maat gemaakte riem zorg je dat je hond alle vrijheid heeft om te rennen of lopen. Daarnaast moet de riem zodanig zijn dat hij niet over de nek of langs de buik komt. Meestal zit zit er aan de binnenzijde van de riem een speciale merkteken waarmee je de juiste maat kan herkennen.

4. Maak je hond zichtbaar

Met reflecterende hondenriemen maak je je hond zichtbaar in het donker. Dit is vooral ideaal voor als je af en toe in het donker met je hond op stap gaat. Je hond staat dan veel meer in de spotlight. Ook draagt een reflecterende riem bij aan het verhogen van de verkeersveiligheid voor zowel de hond als de baas.

5. Maak je hond trendy

Tot slot kan je je hond een goede riem geven voor fashion. Hondenriemen zijn tegenwoordig in veel stijlen en kleuren verkrijgbaar. Of je nu kiest voor kleurrijk of juist wat rustigere kleuren, zoals bruin of zwart, het is allemaal mogelijk. Nu kun je je hond zelfs laten stralen in de hele trendkleur groen. Verder zijn er veel riemen gepersonaliseerde met de naam of foto van je hond. Zo draagt je hond altijd zijn/haar naam met trots!

Een goede kwaliteit hondenriem is dus een must voor een goede relatie met je hond. Doordat je hond dan beter in controle is, minder los komt, goed zichtbaar is in het donker en fashionable over de straat gaan met de juiste riem is het ook nog eens erg leuk. Uiteraard wil je ook een goede hondenriem om te voorkomen dat de riem breekt als je hond aan de riem trekt. Ook is het belangrijk dat je een riem aanschaft die goed past. Bekijk daarom eerst wat hondenriem ervaringen zijn voordat je een aankoop doet.

Er zijn tal van factoren waar je op moet letten bij het kopen van een hondenriem. Kijk daarom goed wat de beste artikelen zijn op basis van reviews en vraag het desnoods aan een professional. Als je een goede hondenriem voor je hond koopt, heb je hier niet alleen plezier van bij het wandelen, maar ook voorkom je onnodige ongelukken.

Conclusie

Een hondenriem is essentieel voor een goede relatie met je hond en het wandelen in de stad. Er zijn tal van factoren en soorten riemen. Zorg er daarom voor dat je voor jouw hond de best geschikte riem aanschaft. Bekijk daarom ook eerst een aantal hondenriem ervaringen voordat je een aankoop doet.

.