Technologie Management
Image default
Bedrijven

Allerlei nieuwe soorten werktijden

De tijden van de traditionele ‘negen tot vijf’ zijn voor sommige werknemers voorbij. Werkgevers experimenteren steeds meer met nieuwe soorten van werken. Door dit artikel kan je alvast ingelezen worden, want wie weet is jouw baan de volgende. In dit artikel vind je allerlei vormen van het nieuwe werken.

 

De meest opmerkelijke nieuwe vorm van de ‘negen tot vijf’ komt nog niet erg veel voor. In deze vorm mag de werknemer zelf het maandsalaris bepalen. De werknemer krijgt aan het begin van de maand een target. Aan de eind van de maand kiest de werknemer hier een passend salaris bij. Dit wordt natuurlijk wel gecontroleerd door de werkgever. Het voordeel hiervan is dat de werknemer doet aan zelfreflectie, hierdoor ontwikkeld de werknemer zich. Er zit wel een limiet op bereken salaris.

 

Een andere vorm van het werken is dat de werknemer zelf bepaald waar hij of zij werkt. Dit is allemaal mogelijk door de technologische ontwikkelingen. De cloud maakt mogelijk dat allerlei bestanden kunnen worden gedeeld met elkaar. Je zal wel gebruik moeten maken van online urenregistratie. Hierdoor kan je controleren of de werknemer ook wel echt aan het werk is. Wanneer dit niet het geval is heb je dat meteen door.

 

De laatste vorm is dat de werknemer zelf kan bepalen wanneer hij of zij gaat werken. Net als bij de eerste twee vormen wordt de werknemer afgerekend op prestaties. Als dit niet goed is, zullen er ook sancties volgen. Het voordeel van deze vorm van werken is, dat de werknemer zelf kan bepalen wanneer hij werkt. Hierdoor werkt hij of zij alleen op tijdstippen die het beste uitkomen. Hierdoor kan je maximale productiviteit van de werknemer eisen. Je zal als werkgever wel scherp moeten zijn op de prestaties van de werknemer.

 

Al deze nieuwe vormen werken, toch wordt er verwacht dat de negen tot vijf voorlopig de grootste zal zijn.

 

Voor meer info volg de link : http://www.cbbs.nl