Technologie Management
Image default
Bedrijven

andere manieren van werken

Iedereen kent de ouderwetse negen tot vijf mentaliteit. Om negen uur in de ochtend zit je klaar om te beginnen, waar je om vijf uur in de middag vertrekt naar huis. Dit is echter niet voor iedereen meer het geval. Werkgevers experimenteren tegenwoordig veel met de manier van werken. Hiermee proberen ze de ideale vorm te vinden. In dit artikel vind je al deze nieuwe manieren, en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

 

De eerste vorm is waar de werknemer zelf mag kiezen wanneer hij/zij gaat werken. De werknemer zal dan vooral met deadlines gaan werken. Zolang deze worden behaald kan de werknemer zelf de tijden indelen. Het voordeel hiervan is dat de werknemer gaat werken op een tijdstip dat voor hem of haar het beste uitkomt. Hierdoor kan je als werkgever meer eisen dan dat gewoonlijk kan. Je zal de personeelsplanning wel scherp moeten houden, zodat je weet wie er wanneer werkt.

 

De tweede vorm is dat de werknemer zelf mag bepalen waar hij/zij gaat werken. Je kan als werkgever hierdoor, net als bij de vorige optie, meer eisen van de werknemer. Het nadeel hiervan is dat de werknemer minder fysiek contact heeft met zijn of haar collega’s. Dit is een nadeel omdat de communicatie toch altijd anders verloopt via het internet etc. Hierdoor werkt deze methode niet bij iedere baan.

 

Een extreem geval van de nieuwe werkvormen is het feit dat sommige werknemers hun eigen salaris kunnen bepalen. Ook deze werknemers werken met bepaalde deadlines. De werknemer werkt hierdoor veel met zelfreflectie, wat de prestaties ten goede komt. Je zal als werkgever wel erg scherp moeten zijn rondom de salarisstrook. Je wilt natuurlijk niet te veel uitkeren aan de werknemer.

 

Deze nieuwe vormen zijn nog niet volledig erkend. Dit wil zeggen dat het nog niet volledig en officieel rendabel is. Toch claimen veel werkgevers dat de nieuwe vormen werken en zijn van plan deze te blijven gebruiken. De werknemers zouden namelijk meer gemotiveerd zijn dan voorheen.

Voor meer info volg de link : https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home