Technologie Management
Image default
Eten en drinken

Bakken en braden? De Thermapen is onmisbaar!

Er is één stuk gereedschap wat onmisbaar is tijdens het bakken en braden: de Thermapen. Het is niet altijd nodig om een duur product aan te bevelen voor het koken, daarom kan een kerntemperatuurmeter van €69,95 veel lijken. Maar eerlijk is eerlijk: de Thermapen is accuraat, snel en bijzonder gebruiksvriendelijk tijdens het koken. Of u nu ervaring in de keuken hebt of een totale beginner bent, voor beiden is het ideaal in gebruik. Dit komt doordat er op dit moment geen vervanger is dat kan meten op welk temperatuur het voedsel zit.
Bekijk hier alvast het volledige aanbod van de Thermapen

Wat is een Thermapen?

Alleen, wat is een Thermapen? Wat maakt dit product zo ideaal tijdens het bakken en braden? Allereerst is het een type thermometer. Echter, het gebruikt een ander techniek dan de traditionele thermometer om temperaturen te meten. Deze techniek, ook wel een thermocouple sensor genoemd, zorgt dat temperaturen sneller en meer accuraat gemeten worden.

Waarom een Thermapen in plaats van een traditionele keuken thermometer?

Om te beginnen geeft een traditionele keuken thermometer aan dat het direct de temperatuur afleest. Alleen, in de praktijk lijkt het 20 tot 30 seconden te duren. In de tussentijd is uw voedsel nog aan het bakken of braden, verandert de temperatuur en is het minder accuraat. Daartegenover is de Thermapen wel degelijk een apparaat waarmee u de temperatuur direct afleest.

Nog iets anders: de traditionele keukenthermometer maakt een groot gat in het voedsel. Doordat een Thermapen een kleine naald heeft, is het makkelijk door het eten te steken. Bovendien is het grote voordeel van een Thermapen dat het niet zo diep in het eten hoeft te zitten voordat de temperatuur wordt gemeten.

De Thermapen is ideaal vanwege de directe meting en flexibiliteit. Alleen, is het de prijs waard…?

Is het de prijs waard? Ja!

Tijdens het bakken en braden van bijvoorbeeld vlees gebruikt menig beginnende kok een goedkope thermometer. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u zeker wilt weten of de kip gaar, een biefstuk medium-rare of een stuk vlees volledig doorbakken is. Echter, met een goedkope keuken thermometer gebeurt het vaak dat het eenvoudig breekt, vooral in harder voedsel zoals vlees.

Aan de andere kant is de Thermapen ideaal voor degene die regelmatig de temperatuur meet tijdens het bakken en braden. Dit komt doordat een Thermapen van stevig materiaal gemaakt is, de batterijen eenvoudig te vervangen zijn en het snel en accuraat werkt. Een ander voordeel is dat het ook gebruikt kan worden voor extreme temperaturen, bijvoorbeeld wanneer u suiker kookt, tijdens het grillen of in de oven.

Wanneer is het geschikt voor u?

Wanneer u nauwelijks de temperatuur meet tijdens het bakken en braden is de Thermapen niet voor u bedoelt. Alleen, gaat u vaker per week bakken en braden? Wilt u uw voedsel op perfecte temperatuur krijgen? En zoekt u een product waarmee dit snel en accuraat gaat? Dan is de Thermapen de ideale oplossing. Bekijk in dit geval direct ons aanbod met Thermapennen en begin te bakken en braden als een topchef.

https://www.thermapen.nl/