Technologie Management
Image default
Banen en opleidingen

Hoe u productief kunt blijven op het werk waar u een hekel aan heeft

vacatures

Als u van uw werk houdt, is het gemakkelijk om ’s ochtends vroeg op te staan ​​en naar kantoor te gaan. Maar als je werk je geen vreugde brengt, kan het erg moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven. In toenemende mate wilt u gewoon een dag vrij nemen of iets op het werk doen, alleen geen zaken.

In dit geval is het niet nodig om je baan op te zeggen en op zoek te gaan naar een nieuwe – zelfs de beste baan kent immers moeilijke tijden. Dit is wat u in dit geval productief kan houden.
Bepaal wat u precies ongemak bezorgt

Ontmoediging op het werk is meestal een symptoom van een grotere irriterende stof. Misschien vind je de managementstijl van je baas niet leuk, zit je vast aan een bijzonder saai project, of staat je bureau in de donkerste hoek van het kantoor en heb je gewoon geen licht.

Wat je ook irriteert, je moet eerst deze trigger definiëren en pas daarna kun je beginnen met het corrigeren van de situatie. “Als je wilt dat je onbemind werk je meer plezier geeft, dan moet je alle vervelende factoren identificeren en kijken of je ze kunt verwijderen of niet”, zegt psycholoog Susan Krauss Whitbourne.
Onthoud waarom je voor deze baan hebt gekozen

In theorie zou je een baan moeten kiezen die voor jou interessant is en je een gevoel van voldoening geeft. Maar in werkelijkheid krijgen we vaak geen droombaan, maar een middel om geld te verdienen, ervaring op te doen, verzekeringen, enzovoort. Als een baan je beklemmend vindt, kan het nuttig zijn om jezelf eraan te herinneren waarom je hem hebt aangenomen.

“Als we onszelf eraan herinneren:“ Ik hoef hier niet mijn hele leven te werken. Maar ik heb deze baan zelf gekozen, “er verandert iets in ons”, zegt psychotherapeut Brian Robinson, auteur van # Calm: How to Turn Off Work and Get Into Life. – Veel mensen die hun baan haten, vergeten waarom ze ervoor kozen. Herinner jezelf aan je redenen. “

Deze simpele tip helpt je echt om dingen anders te zien. Soms vergeten we onze eigen bedoelingen. “Bedenk hoe je in deze baan terecht bent gekomen en of je er iets in kunt veranderen”, adviseert psycholoog Goali Saedi Bozzi.

Laat je niet beheersen door je emoties

Mensen die volgens een typisch schema van negen tot vijf werken, ervaren vaak ‘zondagsdread’ – het soort angst dat ze krijgen in het weekend als ze denken dat ze op maandag naar hun werk moeten. Maar het kan volledig bevooroordeeld zijn. Vorige week op het werk was misschien saai, maar misschien wordt de volgende week iets goeds – je krijgt een cool project toegewezen, je zult onverwachts worden geprezen door je baas, of je zult een geweldige tijd hebben met een van je collega’s. Onze werkhouding is buitengewoon belangrijk, als je constant gedreven wordt door haat of angst, dan kom je niet uit de vicieuze cirkel.
Onthoud wat je leuk vindt

Zelfs als je een hekel hebt aan je baan, is er waarschijnlijk iets dat je niet ergert. Probeer je op dit ding te concentreren en leid jezelf af van onaangename factoren. Het kan zelfs zo klein zijn als een lunchpauze.

“Angst en afkeer werken als een zoomlens op een camera, omdat je daardoor al het andere niet meer merkt”, zegt Brian Robinson. – Als je overstapt op dingen die je leuk vindt, bijvoorbeeld bloemen die dichtbij het kantoor groeien of muziek die erin speelt, dan verandert je perceptie. Dit lost het probleem natuurlijk niet op, maar het zal gemakkelijker voor je zijn om vol te houden tot het moment waarop je besluit of je je baan moet opzeggen of moet blijven. 

Vergeet je hobby’s niet

Heel vaak denken mensen dat werk al hun tijd en de mogelijkheid wegneemt om hun favoriete hobby te beoefenen. Zorg ervoor dat u altijd tijd kunt maken voor uw hobby’s. Een hobby helpt je om weer op krachten te komen en een burn-out weg te werken.

Als je werk je te veel negativiteit oplevert, kun je proberen geld te verdienen met wat je leuk vindt. Open bijvoorbeeld een winkel op Etsy.
Zoek naar nieuwe opties

Soms komt het voor dat de baan gewoon niet bij je past. Als je begrijpt dat er geen manier is om de situatie op te lossen, dan is het misschien tijd om verder te gaan. Tekenen om op te letten zijn onder meer angst / depressie, paniekaanvallen en slaapproblemen. Soms kan werkstress zelfs uw spijsvertering beïnvloeden.

Alleen door een nieuwe baan te vinden, kun je van al deze symptomen afkomen. Neem de tijd om je cv bij te werken, kijk rond en stel een deadline voor jezelf wanneer je grofweg verwacht een nieuwe baan te vinden. Dit zal u helpen uw gevoel van controle terug te krijgen.

https://www.vindazo.be