Technologie Management
Image default
Zakelijk

Bescherming tegen COVID-19

Vanaf maart 2020 is corona niet meer weg te denken. Alhoewel het voor nu is verminderd, geeft dit geen zekerheid dat het niet meer zal terugkeren. We hebben vaak genoeg opgemerkt dat er nieuwe varianten van corona zijn ontstaan. Met behulp van een toegangscontrole is het mogelijk om zowel je werknemers als bezoekers te beschermen. Indien werknemers en bezoekers zich bewust zijn van het feit dat hun gezondheid hier beschermd wordt, zullen ze zich meer op hun gemak voelen. Hierbij wordt door middel van een camera de koorts gemeten van iedereen die het pand wil betreden. Als iemand een te hoge koorts heeft, wordt de toegang geweigerd en kan deze persoon niet naar binnen. Toegangscontrole kan dus met deze doelstelling gebruikt worden. 

Bewaken tegen onbevoegden 

Toegangscontrole kan echter ook als doel hebben om een pand en gegevens te bewaken tegen onbevoegden. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, wil je natuurlijk niet dat onbevoegden het pand kunnen betreden. De toegangscontrole kan bovendien onder andere toegang verlenen aan deuren en liften. Daarnaast bezit je als bedrijf zijnde vertrouwelijke informatie, bijvoorbeeld over je cliënten. Hier mogen onbevoegden dan ook geen toegang tot hebben. De toegangscontrole werkt als volgt. Op elke deur in het pand komt er eenzelfde slot op te staan. Met behulp van een kaart kan je deze deuren openen. Dat betekent dat de deuren slechts opengaan voor mensen die kaarthouder zijn. Overigens wordt het ook geregistreerd wanneer een onbevoegd persoon het pand wil betreden of bij de gegevens wil komen. Een toegangscontrole kan dus met verschillende doelstellingen worden gebruikt. 

Is administratie niet jouw ding? 

Wanneer je zelf geen liefhebber bent van administratie, is tijdregistratie ideaal. Het kent alleen maar voordelen. Het belangrijkste van tijdregistratie is dat het erg efficiënt is. Het is een en al gemak voor zowel de werkgever als de werknemer. De werknemer kan namelijk gemakkelijk werktijden aanpassen via een app op de telefoon. Het kan soms nogal lastig zijn om je werktijden te veranderen wanneer je dit persoonlijk met iemand moet doen. Daarnaast kan de werkgever hierdoor een gemakkelijk overzicht houden van de administratieve zaken van een bedrijf. De werkgever kan bijvoorbeeld gemakkelijk zien welke werknemers er ziek zijn, welke werknemers er te laat zijn en welke werknemers overwerken. Hierdoor kan de werkgever zijn/ haar werk alleen maar beter uitvoeren. Daarnaast bespaart het alleen maar tijd. Dat wil zeggen dat de werkgever de bespaarde tijd op iets anders kan richten.