Technologie Management
Image default
Aanbiedingen

Wist u dit al over draadloze prestatiesystemen?

De wereld waarin we vandaag de dag leven zit vol met allerlei technische hoogstandjes en handige foefjes die veelal ontworpen zijn om ons leven een stuk makkelijker en aangenamer te maken. Denk maar aan een smartphone waar we zoveel meer mee kunnen dan alleen bellen. Of wat dacht u van zelfrijdende auto’s? In deze blog willen we het graag over een andere handige ‘gadget’ hebben. Een ‘gadget’ die het delen van content en het geven van presentaties appeltje-eitje maakt. We hebben het over draadloze presentatiesystemen.

Er komt geen enkele kabel aan te pas

Wordt u ook zo gek van alle kabels die u moet aansluiten voordat u eindelijk de beelden vanaf uw laptop of pc op een groter scherm geprojecteerd heeft? Zitten de kabels regelmatig in de knoop of moet u altijd eerst alle aansluitingen één voor één langs lopen voordat u de goede te pakken heeft? Met een draadloos presentatiesysteem is dat verleden tijd. Zoals al uit de naam kan worden opgemaakt, maakt een dergelijk systeem draadloos presenteren mogelijk. Diverse soorten content kunnen draadloos van het ene apparaat naar het andere worden gestreamd. Gooi die kabels maar in de prullenbak! 

Draadloze presentatiesystemen zijn plug and play

Draadloze presentatiesystemen kunnen worden ingezet in onder meer vergaderruimtes, conferentiezalen en klaslokalen. Een draadloos presentatiesysteem kan uitkomst bieden wanneer u regelmatig content moet delen, bijvoorbeeld in de vorm van een presentatie. Het op elkaar aansluiten van diverse apparaten door middel van kabels kan behoorlijk wat tijd vreten. Tijd die u met een draadloos presentatiesysteem, zoals de Barco C-10 Clickshare Present, ergens anders voor kunt gebruiken. Een dergelijk systeem is namelijk plug and play en werkt door middel van screen-mirroring. Video’s, afbeeldingen, PowerPoint presentaties en andere documenten worden direct vertaald en op het scherm gestreamd. 

Simultaan content delen vanaf grote afstanden

Een draadloos presentatiesysteem maakt simultaan (met andere woorden gelijktijdig) content delen mogelijk. Zelfs vanaf grote afstanden. Dus ook die ene collega die helemaal achterin de vergaderzaal zit, kan zijn of haar inbreng gemakkelijk met de rest van de groep delen. En dat alles mogelijk gemaakt door een zeer klein, maar ontzettend vernuftig systeem.

 

https://www.beamerexpert.nl/