Technologie Management
Image default
Vervoer en transport

Checklist voor uw ritregistratie

Bent u verantwoordelijk voor het op orde houden van de ritregistratie? En kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan hebben wij een handige checklist. Het is namelijk belangrijk om te zorgen dat uw ritregistratie altijd up-to-date is. De kans bestaat dat de Belastingdienst u een onverwacht bezoek brengt. Een goed bijgehouden ritregistratie voorkomt dat u boetes krijgt. 

In dit artikel leest u meer waar een ritregistratie aan moet voldoen. Houd deze handige checklist bij de hand.

Wat is een ritregistratie?

Wanneer u medewerkers heeft die rijden in een zakelijke auto, dan is het belangrijk dat wordt bijgehouden wanneer en hoeveel kilometers er gereden worden. Dit is de registratie van alle gereden ritten per kalenderjaar waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen privé en zakelijk gereden kilometers.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om deze ritten met een automatisch ritregistratie systeem te registreren. Dit is minder foutgevoelig, omdat u of uw medewerkers dit niet kan vergeten om bij te houden. Het is meer secuur en het scheelt u een hoop werk en tijd. Er zijn verschillende aanbieders van automatische ritregistratiesystemen. Laat u adviseren over hoe uw ritregistratie er nu uitziet en wat het beste bij uw bedrijfsvoering past.

Ritregistratie checklist

Ongeacht of u kiest voor software die de ritten automatisch registreren of niet, het kan nooit kwaad om inzicht te hebben waar een ritregistratie aan moet voldoen. In deze checklist geven we aan welke gegevens minimaal in deze registratie opgenomen moeten worden. Mocht de Belastingdienst langskomen, dan bent u ervan verzekerd dat uw ritregistratie op orde is. 

Sluitende ritregistratie gegevens

Bij een sluitende ritregistratie controleert u bij de eindbestemming de eindstand van de kilometerteller van het zakelijk voertuig. Het is hierbij van belang dat de eindstand gelijk is aan de beginstand van de volgende rit. 

  • Auto merk, type en het kenteken.

  • In welke periode u het zakelijk voertuig gebruikt.

  • De ritgegevens.

Ritgegevens per rit

  • Datum van de rit.

  • Begin- en eindstand op de kilometerteller.

  • Het vertrek- en aankomstadres. Bij een afspraak waar u vanuit het werk op en neer moet rijden kunt u als twee ritten registreren.

  • Wanneer gebruik gemaakt wordt van een route die afwijkt van de standaard route, moet in de ritregistratie worden aangegeven.

  • Het aantal gereden zakelijke kilometers.

  • De omgereden privékilometers. Dit komt voor wanneer u zakelijke- en privé kilometers maakt in het zakelijk voertuig.

 

Wanneer u zorgt dat de ritgegevens per gereden rit op orde zijn, dan voorkomt u boetes bij de Belastingdienst. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te zijn hoe de zakelijke voertuigen worden gebruikt. Het kan veel werk zijn om dit handmatig bij te houden. Dan kunt u kiezen voor een automatische ritregistratie systeem. Kies voor de werkwijze die het beste bij u en uw bedrijfsvoering past.

 

https://www.verizonconnect.com/nl/voordelen/automatische-ritregistratie/