Technologie Management
Image default
Bedrijven

Codering is een must

Coderen van hoogwaardige folie is noodzakelijk vanwege de huidige wetgeving. Maar kan daarbij ook horen bij het bedrijfsproces of omdat op het materiaal klanten advies moet komen. Als laatst kan de traceerbaarheid van pas komen op dit soort producten. Codering van gladde objecten of breekbare oppervlakten is een absolute must.

Wat erg vaak voorkomt is een gegeven als de maximale houdbaarheid en zaken als de productie datum. Wanneer er bijvoorbeeld een terugroepactie is –wat je niet hoopt- dan is een gegeven als de productie machine ook van belang. Dan kunnen bij een dergelijke terugroepactie de goederen snel worden verwerkt. Zo kan goede codering ervoor zorgen dat problemen sneller en efficiënter worden aangepakt.

Een actiereclame zoals een kortingscode op de verpakking van het product kan nu heel gemakkelijk worden toegepast. Zo kan ook een seizoensactie gemakkelijk worden toegepast met behulp van de flexibele systemen.

De coderingsystemen zijn flexibel. Ze kunnen worden aangepast op allerlei verschillende bedrijfsprocessen. Ook kan daarbij de snelheid van het coderen zelf perfect worden aangepast op de snelheid van de overige handeling in het productieproces. Het ritme van het hele proces kan bij KBA Metronics eenvoudig worden aangepast op de vereiste snelheid.

De codering zelf kan binnen een brede variatie. Dit kan zijn; een grafiek een streepjescode en barcode printen of bijvoorbeeld afzonderlijk samengestelde stukken tekst. Als kan heeft u alle vrijheid om te kiezen en de mogelijkheden zijn breed. De codering van zowel gladde als oneffen en kwetsbare materialen is onbeperkt.

Een materiaal al PE-folie, dat bestemd is voor verpakking of bescherming tegen vocht of stofresten of levensmiddelen, kan worden bedrukt met een inkjet printer. Deze printer werkt met thermische inkt. En zijn bevestigd op een vaste rol die cliché heet. Deze rol of cliché bedrukt op het kunststof met een snelheid van 90 meter per minuut de gegevens op het materiaal. Deze folie printer brengt met elke omwenteling een kleur tegelijk aan.

Voor meer info volg de link :