Technologie Management
Image default
Telefonie

Voordelen van Zakelijke VoIP telefonie voor bedrijven

De voordelen van VoIP voor bedrijven

Voice over Internet Protocol (VoIP) is een technologie waarmee gebruikers kunnen bellen via het breedbandinternet in plaats van het conventionele of analoge telefoonsysteem. VoIP werkt door geluid om te zetten in digitale spraakcommunicatie en het vervolgens over te brengen via internet breedband. Dus als u een VoIP-telefoonsysteem gebruikt, gebruikt u in principe het internet om te bellen. Het gebruik van een VoIP telefonie systeem heeft verschillende voordelen voor veel bedrijven.

Geld besparen

De kosten van het gebruik van een VoIP-telefoon zijn veel goedkoper dan het gebruik van een conventionele telefoon. Het maken van interlokale telefoongesprekken is ook goedkoper bij het gebruik van een VoIP-provider.

   

Draagbaarheid

Het gemak en comfort van een VoIP-telefoonsysteem is overal ter wereld beschikbaar. Via een breedbandverbinding kunt u inloggen op uw VoIP-telefoon en krijgt u een kiestoon. Ongeacht waar u zich bevindt, als u toegang tot internet heeft, mogen er geen problemen zijn wat betreft kosten en verbindingen. VoIP-systemen zijn ook toegankelijk via e-mail of terwijl u op reis bent. Neem gewoon uw headset of IP-telefoon en u kunt contact opnemen met medewerkers of klanten tegen een lage kosten.

 

Flexibiliteit

Met een VoIP-systeem kunt u nog steeds uw conventionele telefoon en een VoIP-converter of VoIP-telefoonadapter gebruiken. Een VoIP-converter ziet eruit als een USB-geheugenstick, die u eenvoudig op elke computer kunt aansluiten. Een VoIP-converter detecteert signalen die afkomstig zijn van traditionele of analoge telefoons, en dergelijke signalen worden geconverteerd naar digitale gegevens die via internet kunnen worden gerouteerd. Een computer moet zijn ingeschakeld om de service te laten werken. Met een VoIP-systeem kunt u ook uw eigen VoIP-nummer verkrijgen, dus ongeacht waar u naartoe reist, net zo lang als u een supersnelle internetverbinding heeft, bent u in staat telefoongesprekken naar hetzelfde nummer te ontvangen.

 

Multi-Functioneel

Naast het voeren van telefoongesprekken, kunt u ook via uw VoIP-telefoon bellen via videoconferenties. Hierdoor kunt u contact houden met uw collega’s en klanten om belangrijke deals, zaken, vergaderingen, bestanden, documenten en agenda’s te bespreken, waar u ook bent. Zelfs als je in het buitenland bent voor vergaderingen, kun je nog steeds andere belangrijke vergaderingen in het thuiskantoor bijwonen zonder je zorgen te maken dat je fysiek aanwezig bent.

 

NIEUW: Beeldzorg bij Vcare

Video connect is een zeer veilige AVG-proof oplossing waarmee u zelf kiest welke vorm van beeldbellen het beste bij de situatie past. Wenst u zelf in beeld te komen, of liever niet? Daar kiest u helemaal zelf voor, ook tijdens het beeldgesprek kunt u hier gemakkelijk tussen schakelen. Uw patiënt of cliënt hoeft niets te downloaden, u stuurt heel eenvoudig een SMS of een e-mail met een unieke videolink. Met Video connect beeldzorg zet u de beeldverbinding op parallel aan uw telefoongesprek. Hierdoor heeft de internetverbinding van de beller geen invloed op het telefoongesprek en kunt u vertrouwen op een goede audiokwaliteit.

 

 

https://www.vcareconnect.nl/