Technologie Management
Image default
Bedrijven

Gebruik van camera’s in voertuigen

Je ziet het steeds meer, eigenlijk zou je het tegenwoordig niet eens meer weg kunnen denken, het is standaard geworden. Het gaat hier over een achteruitrijcamera. Elke auto heeft tegenwoordig een achteruitrijcamera. Deze zitten meestal niet standaard ingebouwd, en kan je dus ook los kopen. “Is zo’n achteruitrijcamera kopen het nu waard?” of “Wat is het voordeel van zo’n standaard ingebouwde achteruitrijcamera?” dat zijn vragen die steeds vaker gesteld worden. Op deze vragen zal hieronder kort en bondig antwoord gegeven worden.

Is zo’n achteruitrijcamera het kopen wel waard? De prijzen van achteruitrijcamera’s worden steeds goedkoper omdat er steeds meer aanbieders zijn. Daarom hoeft een achteruitrijcamera helemaal niet zo duur te zijn. Tegenwoordig zijn de camera’s al te koop vanaf €150. Er zij natuurlijk verschillende varianten, met en zonder extra sensoren. Hierbij kan de prijs dan wel oplopen tot €400. De keuze is echter aan jou, wil je extra hulpmiddelen dan kan je hier zelf voor kiezen.

Wat is het voordeel van een achteruitrijcamera? Een achteruitrijcamera heeft vanzelfsprekend het voordeel dat je veel beter zicht hebt tijdens het inparkeren. Iedereen met een rijbewijs zou zijn of haar auto prima moeten kunnen inparkeren, maar bij een achteruitrijcamera gaat het om een paar extra ogen. Op de camera kan je dingen zien die je normaal niet zou zien, omdat ze dicht tegen de grond aan gebeuren. Zo’n camera geeft namelijk een beeld vanuit ongeveer het kenteken, naar beneden en achter. Vooral bij grotere auto’s maar ook campers en vrachtwagens kan dit extra zicht veel narigheid voorkomen. Voorbij rennende kinderen of een groot stuk beton of een steen kunnen al snel een boosdoener zijn voor een ongeluk. Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat de helft van alle automobilisten wel een parkeerschade heeft veroorzaakt. Dit risico kan je dus gemakkelijk voorkomen met behulp van een achteruitrijcamera.

Voor meer info volg de link : https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/