Technologie Management
Image default
Bedrijven

Camera’s in alle maten

De kans is groot dat je op dit moment een camera voor je neus hebt. Als je dit artikel leest op je smartphone of op je laptop van na het jaar nul, dan is het haast zeker. Er zijn enorm veel verschillende soorten camera’s die allemaal een ander nut hebben. Vandaag bespreken we enkele voor de lol

 

Achteruitrijcamera

Een achteruitrijcamera is de beste vriend van iedereen die moeite heeft met inparkeren en vaak stoepranden, paaltjes, of andere auto’s raakt. Een achteruitrijcamera geeft een extra set ogen die je normaal gesproken niet hebt bij het inparkeren. Ook voor vrachtwagenchauffeurs en mensen die in een camper rijden is een achteruitrij camera geen overbodige luxe. Vrachtwagenchauffeurs rijden in zulke lange voertuigen dat het bijna onmogelijk is om goed te manoeuvreren op de weg zonder een extra set ogen. Voor mensen in campers is het ook heel handig, omdat deze mensen normaal vaak niet in zo’n groot voertuig rijden.

 

Front-facing camera

De camera die vaak het dichts bij mensen in de buurt is, is de front-facing camera op je smartphone. Waar je vroeger helemaal een fotorolletje moest laten ontwikkelen als je een, hopelijk leuke, foto gemaakt had, kun je tegenwoordig driehonderdtachtig selfies van je onderkin maken om op Snapchat naar je vrienden te sturen. Laten we het er maar op houden dat de techniek een heel eind gekomen is. Of we deze techniek tegenwoordig op de juiste manier inzetten is een andere vraag.

 

Deurbelcamera

De gekte van camera’s is zo ver doorgeslagen dat zelfs deurbellen een camera hebben. Dit zorgt ervoor dat je kunt kijken wie er voor de deur staat zonder te deur te hoeven openen. Heel handig voor oudere mensen die nog wel eens overvallen willen worden, omdat ze de deur opendoen voor vreemden. Ook hebben deurbellen vaak een videofunctie wat ervoor zorgt dat vreemde gasten voor je deur gefilmd worden. Altijd fijn om te weten, dachten we zo.

Voor meer info volg de link :