Technologie Management
Image default
Woningen

Het opstellen van een verhuisbudget: wat is realistisch?

Bij een verhuizing komen allerlei kosten om de hoek kijken. Het opstellen van een realistisch verhuisbudget is dan ook handig om te doen, zodat je financieel voorbereid bent op de verhuizing en niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Er zijn drie factoren waar je rekening mee moet houden bij het opstellen van een budget. 

Laat je jouw spullen verhuizen? 

Logischerwijs is het zelf verhuizen van je spullen de goedkoopste optie. Het kost echter veel tijd, veel gesjouw en misschien zelf rugpijn. Daarbij is de kans dat er wat fout gaat een stuk groter. Het is dan ook aan te raden een verhuisbedrijf in te huren. Een verhuisbedrijf studenten zal wat goedkoper zijn dan een normaal verhuisbedrijf; een interessante overweging dus. Door een offerte op te vragen bij het bedrijf, inclusief eventuele extra services, krijg je een realistisch beeld van de kosten. Gemiddeld zijn de kosten voor één verhuizer rond de €45 per uur, maar een verhuizing zal zeker een aantal uren duren en vaak komen er meerdere verhuizers aan te pas.

De kosten van verpakkingsmateriaal 

Verpakkingsmateriaal is natuurlijk belangrijk voor het veilig overbrengen van jouw spullen. Hiervoor zul je dozen, inpakpapier, bubbelplastic, tape en labels moeten aanschaffen of huren. Daarbij kun je er bij veel verhuisbedrijven ook voor kiezen om de spullen te laten inpakken, zodat de kans op schade het kleinst blijft. De kosten van verhuisdozen varieert: je betaald tussen de €2 tot €3 voor een nieuwe kartonnen doos of €0,50 voor een tweedehands doos. Je kunt ze echter ook huren bij het verhuisbedrijf, maar dit bedrag varieert. 

Houd rekening met onvoorziene kosten

Het is altijd handig om rekening te houden met onvoorziene kosten. Door een buffer op te nemen zul je op het meeste voorbereid zijn. Het kan natuurlijk gebeuren dat je meer verpakkingsmateriaal nodig hebt, of dat er reparaties aan je huis uitgevoerd moeten worden. Ook kunnen de verhuiskosten ineens hoger uitvallen, bijvoorbeeld omdat de verhuizing toch langer duurt dan gepland. Door een goede buffer te hebben ben je hier op voorbereid. 

Een gedetailleerd en realistisch budget baseer je natuurlijk vooral op de hoeveelheid spullen die je over moet brengen. Daarom is het de beste optie om een offerte aan te vragen, zodat je een idee hebt van de toekomstige kosten.