Technologie Management
Image default
Verbouwen

Kies voor een bouwkundige keuring in Gouda

Het laten uitvoeren van een goede bouwkundige keuring in Gouda is altijd een goed idee als u een pand wilt kopen. Wanneer u een pand gaat bezichtigen ziet u vaak enkel de mooie dingen. Zeker wanneer u geen bouwtechnische achtergrond heeft, is het lastig gebreken vast te stellen. Wanneer u geen bouwkundige keuring in Gouda uit zou laten voeren, kan het zo zijn dat u achteraf voor vervelende verassingen komt te staan. U kunt hierbij denken aan tal van verschillende soorten gebreken die u zelf niet bij de bezichtiging had opgemerkt. Deze gebreken kunnen hoge kosten met zich meebrengen. Een bouwkundige keuring in Gouda laten uitvoeren is dan ook raadzaam.

Door wie wordt de keuring uitgevoerd?

Bij een professioneel vastgoedbedrijf wordt een bouwkundige keuring in Gouda uitgevoerd door een bouwkundige. Het betreft iemand die écht verstand van zaken heeft. Deze bouwkundige kijkt niet naar wat mooi is in uw droompand, maar kijkt naar de kwaliteit van het pand. Is er bijvoorbeeld sprake van houtrot in de kozijnen? En hoe zit het met het dak? Op het eerste gezicht lijkt het misschien allemaal in prima staat, maar een bouwkundige kan hier anders over denken. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Gouda is daarom aan te raden alvorens u overgaat tot de aanschaf van een pand.

Waar wordt tijdens de bouwkundige keuring op gelet?

Tijdens de bouwkundige keuring in Gouda wordt op verschillende zaken gelet. U kunt hierbij denken aan de fundering die gecheckt zal worden. Een fundering met gebreken kan immers grote gevolgen hebben. Het is daarom zaak dit uit te sluiten. Tevens zal er tijdens de bouwkundige keuring in Gouda gekeken worden naar de kozijnen. In welke staat zijn deze? Kozijnen kunnen er door een likje verf goed uitzien, maar zijn ze ook goed? Of is er sprake van rottend hout? Als dit het geval is, levert dat een grote waardevermindering van het pand op. Ook dit is dus essentieel om vast te stellen. Daarnaast wordt er gekeken naar de riolering, het schilderwerk en de elektriciteit.