Technologie Management
Image default
Gezondheid

Last hebben van een brok in keel gevoel

Vervelende brok in keel gevoel kan komen door stress. Je bent veel gespannen en hierdoor gaat je keel veel samentrekken. Doordat je spieren zoveel gespannen zijn krijg je een brok in keel gevoel. Dit is natuurlijk super vervelend. Je kan er veel last van hebben in je dagelijks leven en misschien wel moeite krijgen met praten en slikken. Een brok in keel gevoel kan op verschillende manieren geholpen worden. Als je voor een van deze oplossingen kiest moet je wel goed onderzoek doen, zodat je je bewust bent van de bijwerkingen.

 

Gespannen ademen

 

Een brok in keel gevoel kan goed komen doordat je niet goed ademt. Het is heel erg belangrijk dat je door je neus ademt, want dan adem je helemaal door tot in je buik. Door gespannen ademen en teveel ademen kan je ook andere vervelende kwalen krijgen. Zoals last krijgen van veel hyperventilatie. Dit is natuurlijk iets wat je eigenlijk helemaal niet wil. Dus het is belangrijk dat als je een brok in keel gevoel hebt dat je hier goed oplet en als het langer aanhoud iets aan doet.

 

Oefeningen

 

Voor een brok in keel gevoel zijn er veel verschillende adem oefeningen tegen. Je kan dit zowel online doen als dat je langs gaat bij iemand. Voor vele werkt yoga ook. Met yoga concentreer je je namelijk ook veel op je ademhaling en goed ademen. Dit zal je goed kunnen helpen tegen een brok in keel gevoel. Er is jammer genoeg geen medisch middel voor. Daarom kunnen adem oefeningen de enige oplossing zijn tegen een brok in keel gevoel. Vaak kan je al met filmpjes op YouTube goed geholpen kunnen worden. Maar als een brok in keel gevoel lang blijft aanhouden dat je dan langs de huisarts gaan. Deze kan je dan goed en medisch advies geven. Zo kom je gelukkig af van een brok in keel gevoel.