Technologie Management
Image default
Electronica en Computers

CR123 batterijen kopen? Zo kom je met de juiste exemplaren thuis

Als jij CR123 batterijen kopen wilt, dan heb je deze waarschijnlijk nodig voor meetapparatuur, een zaklamp, een fotocamera of je alarmsysteem. Wat ook de reden voor je aankoop, je wilt niet naar de winkel gaan en met de verkeerde batterij thuiskomen. Helaas worden CR123 batterijen ook nogal eens met een andere naam aangeduid, zoals CR123A, EL123A, CR17735 en DL123A. Dit maakt het allemaal nog een stuk ingewikkelder. Daarom hebben we hier een aantal handige tips opgesteld waarmee je altijd met de beste batterijen thuiskomt.

 

Koop je CR123 batterijen online

Een eerste tip die we je willen meegeven is dat het gemakkelijker en vaak ook goedkoper is om je batterijen online te kopen. Dit klinkt misschien risicovol, maar dat is het niet. Bij een online winkel typ je simpelweg de code in van de batterij, in dit geval CR123, en je ziet direct alle batterijen die aan die zoekopdracht voldoen. Dat betekent dat je ook de CR123 batterijen ziet die worden aangekondigd met een andere naam. Zo kan er eigenlijk weinig mis gaan. Kies voor een kwalitatieve winkel met een keurmerk en goede retourvoorwaarden en je hebt nog meer zekerheid.

 

Kwaliteit voorop

Er worden goedkope- en dure CR123 batterijen aangeboden. De prijs wordt beïnvloed door twee factoren, namelijk de kwaliteit en het soort batterij. Het is altijd beter om een batterij van een goed merk te kopen, want deze gaan langer mee. Je hoeft dus niet snel aan vervanging te denken. Het soort batterij is ook belangrijk. Een lithium batterij is duurder, maar loopt niet leeg zoals alkaline batterijen wel doen. Als je je apparaat een tijdje weglegt weet je zeker dat deze het nog doet als je hem weer nodig hebt. Ook grote temperatuurverschillen hebben geen invloed op de prestaties van een lithium batterij. Daarom is dit op de lange termijn eigenlijk altijd een goedkopere keuze.

 

Oplaadbaar is ook mogelijk

Ook al hebben CR123 batterijen geen standaard afmetingen, ze zijn ook in oplaadbare vorm te krijgen. En, zoals je weet, is dit veel beter voor het milieu. Oplaadbare batterijen gaan tegenwoordig bijzonder lang mee en kunnen duizenden keren worden opgeladen voordat ze aan vervanging toe zijn. Kies je voor oplaadbare CR123 batterijen, dan bespaar je het milieu. Je hebt dan wel een oplader nodig waar deze batterijen in passen. Ook dit is geen probleem en je zult zien dat je batterijen binnen een paar uur weer helemaal vol zijn. Een andere mogelijkheid is dat je apparaat een eigen oplader heeft. Dat maakt het voor jou nog makkelijker.

 

Veilig batterijen kopen

Koop je CR123 batterijen online en je hebt een zeer ruime keuze. Ga je liever naar de winkel, neem dan je oude batterij mee en vraag een medewerker om hulp. Zij kunnen je ook vertellen welk merk het beste is en wat voor jouw apparaat een goede batterij is. Vergeet het bonnetje niet. Mocht er toch iets misgegaan zijn, dan kun je ruilen.

 

Koop de beste merken bij www.batterijenstunter.nl.