Technologie Management
Image default
Management

Met de tijd meegaan

Met de tijd meegaan is makkelijker gezegd dan gedaan. Dan wordt niet bedoeld dat je moet overschakelen naar de nieuwste iPhone, maar het meegaan met de tijd op zakelijk gebied. Blijven innoveren, brainstormen, met nieuwe concepten komen. Dát is meegaan met de tijd. Maar hoe ga je nou mee met de tijd? Dat lees je in deze blog. 

Research en development

Een research en development afdeling die op rolletjes verloopt is onder andere heel belangrijk voor innovatie. Allereerst is het handig om het begrip research en development even uit te zetten. Research en development (R&D) omvatten activiteiten die bedrijven ondernemen om te innoveren en nieuwe producten en diensten te introduceren. Het is vaak de eerste fase in het ontwikkelingsproces. Het doel is meestal om nieuwe producten en diensten op de markt te brengen en de winst van het bedrijf te verhogen. 

Je kunt je voorstellen dat de research en development afdeling dan als een geoliede machine moet werken. Dit kun je doen door voornamelijk twee dingen toe te passen. Als eerste zorg je dat de R&D afdeling met alle data en technieken werkt die er maar mogelijk zijn. Je moet dus zorgen dan de R&D afdeling van alles op de hoogte is. Daarnaast kun je trainingen verzorgen/laten geven om de rapporten van de R&D afdeling naar een hoger niveau te tillen. Zo’n rapport is immers het uitgangspunt, en dit moet begrijpelijk en concreet naar buiten worden gebracht. 

Externe hulp

Daarnaast kun je om te innoveren best een beetje gebruikmaken van wat externe hulp. Bijvoorbeeld door een innovatie adviesbureau in te schakelen. Zij kunnen je met van alles helpen. Van een innovatiestrategie opstellen tot aan een innovatiecoach. Je kunt dan ook kiezen voor bijvoorbeeld een workshop of voor een begeleiding voor een langere tijd. Elk bedrijf is uniek en verschilt enorm op een tal van factoren, daarom is het wel handig om met zo’n innovatiebureau je specifieke wensen te bespreken. Dit moet je van tevoren voor jezelf op een rijtje zetten zodat je het zo goed mogelijk kunt overbrengen. Wanneer het voor de externe hulp duidelijk is wat jij wil, kan hij of zij je beter helpen en brengen waar je naartoe wil.