Technologie Management
Image default
Bedrijven

Met een kartonpers blijft je afval vers

Natuurlijk is dat niet helemaal waar, maar een kartonpers heeft wel vele andere voordelen. Vaak heb je in bedrijven of magazijnen ontzettend veel afval. Dit neemt veel ruimte in en kost ook nog eens veel tijd om dit allemaal netjes op te ruimen. Maar daar komt dan de kartonpers tot de redding. Het is een soort machine waarin je verschillende soorten karton en papier in kunt gooien. Vervolgens perst deze dan tot balen die je gemakkelijk kunt laten ophalen. Omdat de volume van al dat karton aanzienlijk wordt verminderd, scheelt dat weer een hoop ruimte in het magazijn. Een kartonpers kan dus in elk bedrijf met veel karton afval goed gebruikt worden.

Hoe werkt een kartonpers?

Je gooit het karton er gewoon gemakkelijk in, je hoeft nergens op te letten of het karton wel helemaal is uitgevouwen. Zo’n kartonpers is namelijk erg sterk en perst zo al het karton bij elkaar tot balen. Er zit een grote plaat in die het afval helemaal naar de bodem drukt. Door de enorme druk en kracht van de kartonpers wordt al het lucht eruit geperst. Zo krijg je soms wel tot zo’n 90% volumereductie! Zo hou je de werkplek netjes en schoon en neemt het weinig ruimte in.

Wat kost een kartonpers?

De kosten liggen uiteraard geheel aan het model wat je wilt aanschaffen. Zo heb je kleinere kartonpersen maar ook grotere. Zo heb je er ook een die je eventueel kunt laten aanpassen zodat deze grote wordt. Dat is ideaal voor een groeiende onderneming. Voor de exacte prijzen zul je even meer informatie moeten aanvragen. Ook voor eventuele vragen of het wel past bij je bedrijf, hoe het allemaal precies werkt, welke keuzes je hebt en e.d. kun je altijd even contact opnemen met het contactformulier.