Technologie Management
Image default
Bedrijven

Verminder het volume van je afval d.m.v. balenpersen

Er zijn verschillende soorten balenpersen te verkrijgen voor je bedrijf. Zo heb je balenpersen voor karton, papier, plastic en folie. Ook heb je grotere en kleinere versies van de balenpersen. Een eenkamer of een meerkamer. Ligt eraan hoeveel afval je te verwerken hebt en hoe groot je bedrijf is. Ook is zo’n machine makkelijk in het gebruik. Je vult namelijk makkelijk de balenpers met het afval wat je hebt liggen en vervolgens perst het apparaat je afval tot balen.

Verschil een kamer en tweekamer balenpersen

De voordelen van balenpersen zijn in elk geval dat ze dus handig in gebruik zijn. Ook is er een volumereducering van zo’n 90%. Dat scheelt nog eens veel ruimte in afval in je bedrijf of magazijn. Zo krijg je ook nog eens een besparing van opslag- en transportkosten. De balen die geperst zijn, zijn meteen klaar om weg te brengen. De balenpersen zijn duurzame, betrouwbare en robuuste machines. Je kunt met de eenkamer balenpers al een machine kopen die een perskracht bevat van 3 ton. Daarmee kun je balen creëren van 30 kilo. Met een veel krachtigere machine kun je zelfs balen laten persen die 550 kilo wegen. Zo’n machine heeft dan wel een perskracht van zo’n 70 ton. Het zijn dus uiterst krachtige machines. Met de meerkamer persen kun je verschillende verpakkingen in verschillende kamers stoppen. Zo heb je meerdere persmachines in een.

Pers ook ander afval tot balen

Naast de standaard papier, karton, plastic en folie kun je ook blikjes tot balen persen. Hiervoor worden balenpersen gebruikt die blikjes kunnen persen. Blikjes kun je namelijk ook weer recyclen. Wanneer je blikjes hebt die nog vloeistof bevatten heb je daar ook weer een speciale machine voor. Deze scheidt de vloeistof van de verpakking door ze automatisch te legen.