Technologie Management
Image default
Electronica en Computers

Ook uw oude hardware kan geld waard zijn

U leest het echt goed: die computers, laptops, tablets en andere hardware kan u misschien nog een leuk centje opleveren. Veel organisaties hebben een opslagruimte vol met deze oude apparaten en nemen niet de moeite om deze op te ruimen. Vaak durven ze het ook niet weg te doen omdat er ontzettend veel gevoelige data op deze oude hardware te vinden is, deze data mag natuurlijk niet op straat komen te liggen. Gelukkig is er voor ieder probleem een oplossing en dit geval kan deze oplossing u dus ook nog eens geld opleveren, hoe lekker is dat? Wat die oplossing precies is en welke voordelen u kunt verwachten leggen we u in dit artikel gedetailleerd uit.

Opslagruimte vrijmaken

En met opslagruimte bedoelen we niet opslagruimte op uw oude apparaat, maar daadwerkelijke opslagruimte in uw pand of opslag. U kunt uw oude hardware, mits het hiervoor in aanmerking komt, laten opkopen door een IT bedrijf. Vaak komen zij de hardware ophalen en betalen zij u geld. Een win win-situatie voor u, want u kunt vanaf dat moment weer beschikken over de kantoor-/opbergruimte waar al deze hardware zich bevond.

Het voorkomen van een datalek

Uw oude hardware verkopen moet natuurlijk wel op een veilige manier kunnen en dus zorgen de meeste IT bedrijven ervoor dat dit ook op een veilige manier kan. De data wordt erg secuur van uw oude apparaten verwijderd, zodat uw data op geen enkele manier op straat kan komen te liggen. Dit proces kan alleen worden uitgevoerd door professionals om absolute veiligheid te kunnen waarborgen.

Data

Ook oude servers zijn geld waard

Zelfs uw oude servers kunnen geld waard zijn. Sommige IT bedrijven doen aan oude servers opkopen, vaak moet deze servers wel voldoen aan wat eisen bijvoorbeeld op het gebied van leeftijd van de servers. Opnieuw hoeft u eigenlijk alleen maar naar achter te leunen in uw stoel terwijl u geld krijgt voor uw ongebruikte server(s), nog een win win-situatie.

De waarde van uw oude hardware

Wees er snel bij, want net als auto’s neemt ook hardware met de tijd af in prijs. Hoe sneller u de hardware op laat halen, hoe meer geld het u oplevert. De prijzen die veel IT bedrijven bieden voor uw hardware zullen hoger zijn dan uw denkt. Hardware verkopen of ouder servers laten opkopen is dus geen slecht plan, voor geen enkele organisatie.

MVO 

Als bedrijf bent u met het laten opkopen van uw oude hardware ook milieu bewust bezig. Hierbij doet u mee aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Door oude apparaten te laten hergebruiken, hoeven minder apparaten worden gemaakt en komen er minder vuile stoffen in het milieu terecht. Daarbij laat u als bedrijf ook een positieve uitstraling zien door aan MVO te doen.