Technologie Management
Image default
Marketing

Open source-software

Open source wilt zeggen dat de broncode vrij is. Iedereen kan de broncode bekijken en aanpassen naar persoonlijke wensen. Tegenwoordig worden er veel webwinkels winkels gerund met open source-software. Magento is daarvan waarschijnlijk de bekendste. Het werd in 2007 ontwikkeld en eind 2008 gelanceerd. In 2009 verscheen de Magento Enterprise Edition, de betaalde versie van de software die vooral bedoeld was voor grotere bedrijven.

De focus van deze software ligt vooral op SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie. Hierdoor kiezen veel webwinkels beheerders voor dit platform. Doordat het beschikt over een Google sitemap, automatisch gegeneerde sitemap en volledige controle over de URL’s heeft is het zoekmachinevriendelijk te noemen. Daarnaast is het systeem prima aan te passen naar eigen gebruik. Je kunt bijvoorbeeld meerder websites en webshops beheren vanuit één omgeving. Verder heeft het systeem nog een aantal handigheidjes, zoals ondersteuning voor lokalisatie, de mogelijkheid tot meerdere talen en munteenheden en kun je verschillende gebruikersrechten toekennen aan gebruikers van het systeem. Ook is het design dankzij sjablonen makkelijk aan te passen.

Tegenwoordig draaien veel bekende websites en webwinkels op Magento. Zalando is hier een Nederlands voorbeeld van en in Amerika gebruiken onder andere Samsung, Ford, Adidas en Nespresso het systeem. Het grootste voordeel zijn de doorgroeimogelijkheden die het platform biedt. Als klein bedrijf kun je prima klein beginnen, maar wanneer je groeit kun je de software ook makkelijk uitbreiden. Een ander voordeel van het platform is dat het open source is. Er zijn dus geen licentiekosten aan verbonden.

Als nadelen van het platform wordt de complexiteit genoemd. Vooral voor de kleine ondernemer of mensen die weinig verstand hebben van dergelijke systemen. Het systeem OpenCart wordt in die gevallen dan weer beter beoordeeld. Hoe dan ook, als je een goede webshop wilt opzetten gaat daar wat tijd in zitten. Bovendien kun je altijd een OpenCart programmeur of een Magento programmeur inhuren om je op weg te helpen.

Voor meer info volg de link : http://e-conomy.nl