Technologie Management
Image default
Dienstverlening

De nieuwe laadkabel voor je smartphone

Vroeger was alles anders maar niet per sé beter. Zo waren er tijden dat elke telefoonfabrikant een apparte oplader had. Als jij een Samsung had maar al je vrienden een Nokia dan had je bijvoorbeeld dikke pech. Tegenwoordig is Apple nog het enige buitenbeentje en maken alle andere fabrikanten gebruik van Micro-USB. Dit gaat echter binnenkort veranderen met de introductie van USB-C. Wat het is en hoe het werkt kan je in dit artikel lezen.

Nu hoor ik je vragen ja leuk maar wat is USB-C eigenlijk? Dit is de allernieuwste variant van een USB kabel en kan gebruikt worden voor allerlei apparaten zoals tablets en smartphones. Je kan er razendsnel je telefoon mee opladen vanwege de 3 ampere die door de kabel heen kan. Ook kan je er sneller data mee overzetten van je telefoon naar andere apparaten. De nieuwe aansluiting is er omdat de oude aansluitingen nog flink wat ruimte voor verbetering hadden.

De kabels zorgen er voor dat je telefoon veer sneller opgeladen wordt. Met een vermogen van maximaal 100 watt zorgt voor een veel kortere laadtijd en in de toekomst waarschijnlijk ook meer vermogen in accu’s. Daarnaast is het mogelijk om in tegenstelling tot de oude aansluiting nu tegelijk data over te zetten en je telefoon op te laden. Zo kan je gemakkelijk een back-up maken van je gegevens en dan weer door gaan met een volle accu. Ook zal data veel sneller worden doorgegeven omdat de kabel geschikt is voor de USB 3.1 standaard waardoor een snelheid van 1.25 GB/s gehaald kan worden. De aansluiting heeft ook een gelijke onder en bovenkant zodat je niet oneindig hoeft te pielen.

Mocht je accu nou per ongeluk wel leeg raken geen paniek. Ga in zee met een inbound callcenter. Deze vorm van telefoonservice laat getrainde telefoniste de telefoon opnemen terwijl je zelf bijvoorbeeld in vergadering of achter het stuur zit.

Voor meer info volg de link : https://www.bizziphone.com/