Technologie Management
Image default
Dienstverlening

Stijgende vraag naar duurzame energie

Duurzame energie wordt steeds belangrijker, maar dat zorgt tegelijkertijd voor meer complexiteit om woningen en bedrijfspanden te voorzien van groene energie. Deze energie kan meestal worden gewonnen uit de restwarmte van elektriciteitscentrales en afvalverwerkingsinstallaties. We noemen dit daarom ook wel stadsverwarming. Het overbrengen van warmte over lange afstanden is een vakgebied waar technische dienstverlener Kuijpers jarenlang ervaring mee heeft. 

Comfortabele warme en koude opslag (WKO)

Voor woningen en gebouwen neemt het gebruik van warmtepompen voor het opwekken van warmte en koeling toe. Dit soort apparaten worden meestal gecombineerd met lage temperatuur release systemen (zoals vloerverwarming of koeling) voor optimaal comfort. TES-apparaten kunnen worden gebruikt om elektriciteit op te wekken, waardoor veel energie wordt bespaard.

Een duurzame investering

Een Warmte- en Koude Opslag (WKO) installatie maakt gebruik van warmte en koude uit de bodem. Het voordeel hiervan is dat deze bron continu dag en nacht beschikbaar is. Dit maakt een WKO installatie een enorm waardevolle investering voor de eigenaar en biedt de gebruikers verlaagde en stabiele vaste en variabele lasten.

 

Toekomstbestendig energielabel

Met een Warmte- en Koude Opslag (WKO) voldoet uw onderneming gemakkelijk aan de toekomstige Energielabel C-verplichting voor kantoren. WKO is een enorm zuinig systeem, hiermee heb je een zeer goede basis voor energieneutraliteit.

(Energie-) Zuinig

Doordat een WKO opslag gebruikmaakt van kosteloze duurzame warmte en kou uit de bodem, zorgt dit ervoor dat de installatie uitermate energiezuinig is.

Integratie mogelijik met andere systemen

Voor Kuijpers is het eenvoudig om een Warmte- en Koude Opslag (WKO) te koppelen aan een bestaand systeem, zonder overlast voor uw organisatie.  

https://www.kuijpers.nl/wko