Technologie Management
Image default
Dienstverlening

Uw wandzwenkkraan laten keuren door EKH

U kunt uw wandzwenkkraan laten keuren door EKH. EKH staat voor Erkende Keurbedrijven Hijs- & Hefmiddelen. Hiermee laten wij zien dat veiligheid binnen de hijs- en hefbranche onze nummer één prioriteit is. Waarschijnlijk gebruikt u uw zwenkkraan vooral bij het laden en/of lossen in bijvoorbeeld uw magazijn gezien dit middel uw werk vereenvoudigd. U kunt namelijk de materialen snel oppakken en verplaatsen zodat dat u veel tijd hiermee verspild. Naast de zwenkkraan die aan de wand of muur bevestigd is, kunt u ook uw kolomzwenkkraan bij ons laten keuren. 

Wandzwenkkraan keuren: werkwijze

Nu vraagt u zich misschien af hoe het in zijn werk gaat als uw wandzwenkkraan door Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen wordt gekeurd. Allereerst is het belangrijk om te weten dat u uw kraan jaarlijks moet laten keuren door één van onze gecertificeerde keurmeesters. Ook als er een reparatie heeft plaatsgevonden, moet de kraan opnieuw worden gekeurd om de veiligheid van u, uw werknemers en klanten te bewaren. De kraan wordt altijd gekeurd op basis van de werkvoorschriften die eerder bij EKH zijn opgesteld. Deze werkvoorschriften voldoen aan alle officiële wettelijke regels. Hierbij testen wij de kraan. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of alle verbonden takels veilig zijn in gebruik en worden ook de staalkabels en kettingen goed gecontroleerd. Ook wordt er een gewicht geplaatst van 110 procent en wordt uiteraard de elektrische installatie ook gecontroleerd. Voldoet alles aan de werkvoorschriften van EKH? Dan wordt de kraan gecertificeerd. Hierbij krijgt het middel een gekleurde sticker met de datum waarop het middel is goedgekeurd door Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen. 

Lid worden van EKH

Beschikt u over een geldig ISO-9000 certificaat? En bent u bezit in van één of meerdere hijs- en hefmiddelen? Dan bent u altijd welkom op lid te worden van Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen. Hiervoor betaalt u enkele vaste bedragen en bijdragen ter contributie van de vereniging. U kunt snel en eenvoudig lid worden door het formulier op onze website in te vullen. Als u eenmaal het formulier heeft ingevuld en verzonden, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.