Technologie Management
Image default
Bedrijven

Veilig trampolinespringen

Trampolinespringen is een leuke bezigheid voor kinderen van jong tot oud. Iedereen vindt het leuk om bij lekker weer te springen en te ravotten op de trampoline in de tuin. Een trampoline is zeker ook geschikt voor jonge kinderen, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden om het trampolinespringen zo veilig mogelijk te maken. Vandaag bespreken we er enkele in dit artikel.

 

Controleer onderdelen

Voordat kinderen gebruik maken van de trampoline is het zeer aan te raden om te kijken of alle onderdelen in orde zijn. Kijk of de springmat goed bevestigd is aan de veren en dat deze stevig blijft zitten. Ook moet de beschermrand trampoline de veren en het ijzeren frame overlopen, anders is de kans er dat er kindervoetjes tussen de veren komen.

 

1 voor 1

Het klinkt heel gezellig om samen op de trampoline te springen en het voorkomt ook een hoop ruzie over wie op de trampoline mag, maar toch is het niet verstandig dit te doen. Wanneer er meerder mensen op een trampoline springen, wordt de veerkracht onevenredig verspreid. Hierdoor kan het gebeuren dat kinderen verkeerd landen met alle nare gevolgen. Ook is het belangrijk dat kinderen in het midden van de trampoline springen, zodat de sprongkracht het veiligst blijft. Kinderen moeten ook altijd hun schoenen uit doen op de trampoline om schade aan de springmat te voorkomen.

 

Veiligheidsaccessoires

Een heel belangrijke en handige veiligheidsaccesoire is een veiligheidsnet voor trampoline. Zo’n net zorgt ervoor dat kinderen niet van de trampoline kunnen vallen. Een andere handige accessoire is een trapje, deze zorgt voor een veilige af- en opstap. Een verankeringsset zorgt ervoor dat de trampoline stevig op de grond blijft staan wat de veiligheid zeer ten goede komt. Zo kunnen de kinderen ook veilig springen als het hard waait, je wilt natuurlijk niet dat de trampoline midden in een sprong onder de voeten van je kind wegvliegt.

Voor meer info volg de link :