Veel correspondentie wordt tegenwoordig niet meer fysiek verstuurd, maar digitaal. Dit kent veel voordelen, maar brengt ook risico’s met zich mee. Zo wilt u zeker bij het versturen van persoonlijke gegevens een datalek voorkomen. Sinds de invoering van de AVG in 2018, de Algemene verordening gegevensbescherming, leest u steeds vaker berichten in de media over het lekken van gegevens. Veilig grote bestanden versturen met inachtneming van de Europese privacywetgeving is zeker mogelijk.
Lees hier hoe u grote bestanden versturen kan door gebruik te maken van een beveiligde digitale omgeving.
De oorzaak van een datalek wegnemenDoor de grootste oorzaken van datalekken weg te nemen verkleint u het risico op een datalek enorm. Fouten zijn niemand vreemd en de meeste datalekken worden dan ook veroorzaakt door menselijke fouten. U herkent het vast wel, het automatisch invullen in uw emailprogramma staat aan en daardoor komt een mailtje bij de verkeerde persoon terecht of u raakt een USB-stick kwijt. De gevolgen zijn groot, niet alleen leidt het tot reputatieschade, uw bedrijf loopt de kans om hoge boetes te krijgen en het kan zelfs tot gevolg hebben dat uw bedrijf omvalt. Door gebruik te maken van een veilig platform bij het versturen van grote bestanden neemt u risico’s op een datalek weg.
Grote bestanden versturen via een veilig platformDoor gebruik te maken van het platform SecuDoc weet u zeker dat uw bestanden op een veilige manier bij uw zakelijke contacten aankomen. U verstuurt grote bestanden naar één ontvanger of meerdere ontvangers tegelijk waarbij u er zeker van bent dat dit op een veilige manier gebeurt. Mocht u toch per ongeluk een verkeerd bestand hebben verstuurd, dan kunt u de opdracht makkelijk intrekken. Daarnaast kunt u vragen om een handtekening bij ontvangst en is er de mogelijkheid van twee-staps-verificatie waarbij de gebruiker als extra beveiliging moet inloggen met een SMS-code.
|