Technologie Management
Image default
Gezondheid

Verlof voor ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie bovenoogleden wordt uitgevoerd als de oogleden een beetje gaan hangen. Dit gebeurd bij iedereen op een bepaalde leeftijd maar de ene heeft er wat meer last van dan de ander. Soms kan het hangende oog zo storend zijn dat dit medisch moet worden opgelost. Iemand kan bijvoorbeeld zo een last hebben van een hangend ooglid dat hierdoor het zicht erg beperkt wordt. Daarnaast kunnen mensen de oogleden laten corrigeren uit cosmetische redenen, zij vinden het nou eenmaal niet mooi of zij storen zich er erg aan en willen het laten verhelpen. De een noodzakelijk, de ander uit cosmetische beweegredenen, wanneer zouden zorgverzekeringen de operatie moeten uitkeren en wanneer krijg je betaald ziekteverlof? Het is erg moeilijk om dit te bepalen. Faceland is een cosmetische kliniek en het is hun streven op klanten zo goed mogelijk te helpen. Om deze redenen helpen zij dan ook op juridisch gebied. Faceland heeft daarom mogelijkheden uitgezocht voor ooglidcorrectie vergoeding.

Een hangend ooglid kan er toe leiden dat iemand erg last heeft van vermoeidheid, hoofdpijn en gezichtsbeperking. Doordat het ooglid gaat hangen en over het oog hangt, komt er minder licht in de ogen waardoor er meer energie moet worden verbruikt door de ogen om goed te functioneren. Daarnaast ziet men er ook vermoeider uit en soms ook somber of onverzorgd. Mensen met hangende oogleden worden hier vaak onzeker van maar hebben ook last van medische problemen zoals de vermoeidheid.

Ooglid correcties worden vooral door cosmetische klinieken aangeboden en daarom wordt het vaak beschouwt als een cosmetische ingreep. Dit is dus niet altijd waar, omdat de operatie ook vaak wordt uitgevoerd vanwege medische redenen. Om verlof te krijgen voor zo een ingreep, is vooral de medische noodzaak. Als er gevolgen zijn wanneer iemand niet geopereerd wordt, dan is het mogelijk om verlof te krijgen want men valt dan onder de ziekte wet. Is de operatie gedaan vanuit cosmetische beweegredenen, dan zal men zijn eigen vakantie uren in moeten leveren.

Voor meer info volg de link : http://faceland.nl