Technologie Management
Image default
Gezondheid

Botox & fillers, het middel tegen ouderdom?

Naarmate de tijd verstrijkt word niet alleen jijzelf ouder, maar ook je huid. Je krijgt rimpels en verliest volume in je wangen en lippen. Huidveroudering is een natuurlijk proces, maar toch hebben sommige mensen er moeite mee. Gelukkig zijn er allerlei manieren om huidveroudering tegen te gaan en je jonge uitstraling te behouden.

Botox of fillers?

Rimpels in het gezicht worden onder andere veroorzaakt door het samentrekken van de aangezichtsspieren. Deze rimpels zijn met name in het bovenste deel van je gezicht te vinden. Iedere keer als je lacht, boos kijkt of fronst, vormen zich fijne lijntjes. Op een zeker moment blijven de rimpels zichtbaar, ook als je niet lacht of fronst. Ook blootstelling aan zon, roken en gezondheidsproblemen kunnen het vormen van rimpels bevorderen.

Botox is de merknaam voor Botuline Toxine, een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium botulinum. Het heeft twee effecten;

  1. Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen.
  2. Het blokkeert de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren

Het internet staat vol met botox ervaringen van consumenten, maar wat is nu precies het verschil met fillers? Fillers zijn uitermate geschikt voor het herstellen van volumeverlies of het opvullen van rimpels. Door de veroudering krimpt het skelet van het hoofd, en in combinatie met de slappe huid zorgt dit voor een veroudering van het gezicht. In dit soort gevallen vormen fillers de oplossing. Onder andere het voorhoofd, de jukbeenderen, slapen, de wangen, de kin en de kaaklijn zijn geschikt voor het gebruik van fillers. Fillers zijn gebaseerd op basis van hyaluronzuur wat van nature in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op risico’s erg beperkt, en bovendien kan de tijdelijke injectable zo nodig actief worden opgelost.

Voor meer info volg de link : http://www.faceland.nl/