Technologie Management
Image default
Electronica en Computers

Wat te doen bij waterschade aan je Macbook

Een Macbook is een dure uitgave en daarom probeer je hier erg voorzichtig mee te zijn. Maar je Macbook gebruik je waarschijnlijk vaak en neem je daarom ook regelmatig ergens mee naartoe. Dan kan het voorkomen dat je Macbook waterschade oploopt. Doordat de beker in je tas open is gegaan, je er per ongeluk thee overheen gegooid hebt of je er mee in de regen hebt gelopen en je tas minder waterbestendig bleek dan je van tevoren had verwacht. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Waterschade aan je Macbook is erg vervelend, maar met de tips uit deze blog weet jij bij waterschade aan je Macbook hoe je grote schade aan je Macbook kan voorkomen. 

Hoe voorkom je grote schade wanneer er een vloeistof over je Macbook is gekomen? 

Heeft jouw Macbook net waterschade opgelopen? Dan is het belangrijk om je laptop direct uit te schakelen (met de uitknop op je laptop zelf). Dit is ook van groot belang als je laptop nog wel werkt. Het komt vaak voor dat je laptop nog kort naar behoren werkt na het incident, maar na een aantal minuten toch problemen krijgt. Daarom is het noodzakelijk om je Macbook direct uit te schakelen. Maar waarom is dit belangrijk? Zoals velen weten gaan water en stroom niet goed samen. Het vocht in je laptop kan ervoor zorgen dat de stroomtoevoer niet naar behoren werkt. Hierdoor kan er te veel energie naar bepaalde onderdelen gaan waardoor deze onderdelen schade oplopen. Naast het uitzetten van je laptop is het belangrijk om alle elektrische apparaten die gekoppeld zijn aan je laptop los te koppelen. Probeer je laptop daarna zo goed mogelijk droog te maken. 

Hoe herstel je vochtschade aan je Macbook? 

Vochtschade aan je Macbook herstellen is vaak niet mogelijk om zelf te doen. De laptop in rijst of kattengrit leggen kan een tijdelijke oplossing zijn maar zal het probleem vaak niet herstellen. Breng daarom je laptop weg naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in waterschade aan een Macbook. Zet de laptop tot die tijd ook niet meer aan. Bedrijven die de kennis en materialen hebben om waterschade aan een Macbook te kunnen herstellen kijken dan hoe erg de schade is en wat er eventueel vervangen zou moeten worden.  

Verzekering bij waterschade aan je Macbook 

Of jouw Macbook verzekerd is bij vochtschade zal verschillen per verzekering. Daarnaast maakt het uit of jij de schuldige bent van het ongeluk. Of je nu wel of niet verzekerd bent tegen waterschade aan je Macbook, het is belangrijk om een bedrijf te kiezen dat gespecialiseerd is in Apple Macbooks. Deze bedrijven zullen bij een reparatie aan je Macbook zorgen dat de juiste en originele Macbook onderdelen worden gebruikt om je laptop te herstellen. Hiermee zorg je dat jouw Macbook zijn garantie niet verliest wanneer er in de toekomst problemen ontstaan. Ga daarom bijvoorbeeld op zoek naar een Macbook reparatie bedrijf in Utrecht, die jouw laptop weer in zijn oude glorie herstelt!