Technologie Management
Image default
Aanbiedingen

Welk type wallet is voor jou het beste als je crypto’s koopt?

Welk type wallet is voor jou het beste als je crypto’s koopt?

Als je je recentelijk hebt verdiept in cryptocurrency’s en het betalen met deze digitale valuta, dan weet je dat je deze moet beheren in een digitale wallet. Nadat je bij Bitvavo.com voor je euro’s de cryptocurrency naar keuze hebt aangeschaft, wordt deze in een wallet geplaatst.

Er zijn verschillende soorten wallets waaruit je kunt kiezen en het is verstandig om hier goed over na te denken. Onderstaande informatie kan je dan helpen.

Crypto’s voor simpele digitale betalingen

Ben je van plan om een klein aantal crypto’s aan te schaffen voor online betalingen of voor het uitvoeren van kleine transacties? Dan is een gratis software wallet voor jou voldoende. Zorg ervoor dat de wallet die je kiest jouw crypto’s accepteert en dat ze je de mogelijkheden geven om ermee te doen wat je wilt.

Deze software wallets werken vaak met een app waarmee je met QR codes razendsnel geld kunt overmaken en ontvangen, ook onderweg. De veiligheid laat nog wel eens te wensen over.

Crypto’s om te investeren en mee te handelen

Ben je echter van plan om een grote waarde aan cryptocurrency’s aan te schaffen en dit te investeren of ermee te gaan handelen? Dan heb je de best mogelijk beveiligde wallet nodig en dat is een hardware wallet. Dit is een USB stick of een stick voor je mobiele apparaat dat werkt als een sleutel en waar al je codes versleuteld op bewaard blijven. Dit apparaat leg je in de kluis en niemand kan bij jouw crypto’s.

Veilig maar toch gemakkelijk

Ben jij iemand die op zoek is naar iets daar tussenin, dan kun je een desktop wallet overwegen. De software kun je gratis downloaden op je pc van het internet en vervolgens kun je transacties gaan uitvoeren. Omdat je veiligheidscodes op je pc worden opgeslagen en dat met paswoorden en encrypties, is je wallet bijzonder veilig.

 

https://bitvavo.com/nl