Technologie Management
Image default
Hobby en vrije tijd

Zwembad onderhouden

Een zwembad is iets waar je best trots op mag zijn als je er een bezit. Het is een symbool van status, comfort en natuurlijk boven alles plezier. Echter het schoonhouden en onderhouden van een zwembad is geen van de bovenstaande woorden en kan eerder geschaald worden in de categorie “onprettig”. Om het leven wat makkelijker te maken en te zorgen dat jij meer kan genieten van jouw zwembad volgen hieronder een aantal tips die het allemaal weer een stuk prettiger maken om je zwembad te onderhouden.

Het belangrijkste van alles is om te zorgen voor een goede afdekking van uw zwembad. Dit kan doormiddel van zwembadlamellen. De afdekking van het zwembad beschermt jouw zwembad tegen gevaren van buitenaf zoals vallende bladeren, voortplantende muggen of rondzwervend vuil. Verder zorgt een aquadeck er voor dat je een hoop energie bespaart, je hoeft je geen zorgen meer te maken over een torenhoge energie rekening en je bespaart natuurlijk ook flink het milieu. Een lamellenafdekking bespaart tot wel 75% energie en zorgt er dus voor dat je zwemseizoen langer wordt. Verder is er natuurlijk ook het veiligheidsaspect. Een goede afdekking zorgt er voor dat uw kinderen, huisdieren of andere kwetsbare bewoners en bezoekers van jouw huis niet zomaar zullen verdrinken.

Het is verder belangrijk om uw waarde van het water op orde te hebben. De ideale pH-waarde van het zwemwater licht tussen de 7.2 en 7.6. Dit kan je niet proeven maar wel meten. Teststrips zijn te krijgen bij tuincentra, je kan ook kiezen voor een digitalevariant zodat je niet zo vaak naar de winkel hoeft. De pH-waarde heeft invloed op de vorming van algen en ander ongedierte in het water/ een hoge pH veroorzaakt versnelde algengroei en kalkafzetting en kan de houd irriteren. Een lage waarde zorgt ook voor irritatie en is heel zuur, je nagels zullen bijvoorbeeld verdwijnen bij een lage waarde en je kan behoorlijk ziek worden. De waarde is bij te werken met een bepaald poeder wat er voor zorgt dat de waarde omhoog of juist omlaag gaat. Verder is het belangrijk om met enige regelmaat chloortabletten in het water te gooien om ongedierte de das om te doen. De ideale chloorwaarde ligt tussen de 2 en 3 p.pm.

Voor meer info volg de link : http://www.lamellenafdekkingen.nl/