Technologie Management
Image default
Vakantie

Skischoenen

Ga jij binnenkort op wintersport in Oostenrijk of Frankrijk? Goede skischoenen zijn dan belangrijk om er bij te hebben. Iedere skiër heeft andere behoeften met betrekking tot de schoen, daarom zijn er ook een hoop verschillende soorten schoenen. Je kan de skischoenen in grofweg 4 categorieën indelen: comfort, performance, race en free ride.

Het verschil zit hem vooral in de hardheid van de schoen. Hoe stijger de buitenkant hoe directer jouw ski’s reageren op jouw voet. Voor gevorderde skiërs is het dus aan te raden om een stijfere schoen te nemen. Is jouw schoen minder hard dan wordt een foutje minder snel afgestraft. Hoe stijf een schoen is wordt bepaald aan de hand van de flex index, deze verloopt van 60 tot 140, hoe hoger de schoen scoort op de index hoe stijver de buitenkant is. Comfortschoenen hebben dus een vrij zachte buitenschaal, raceschoenen een keiharde. Performance schoenen en freeride schoenen zitten hier tussenin. Vaak zitten raceschoenen minder comfortabel omdat ze een dunnere binnenschoen hebben. Dat wil echter niet zeggen dat een raceschoen per definitie niet lekker zit!

Stijfheid van de schoen is niet het enige waar je op moet letten tijdens het kopen van schoenen. Het is ook belangrijk om te letten op de pasvorm, elk merk heeft een weer net iets andere pasvorm. Voor het kopen van de juiste skischoen kan je maar beter wat extra tijd uittrekken om zo meerdere varianten te kunnen passen. De binnenschoen zal vaak ook in loop van tijd meer naar de voet gaan staan, dit proces kan in de betere ski winkel ook versneld worden. Door ze op de juiste temperatuur te verwarmen zal de binnenschoen meer naar de voet gaan staan. Dit vervormen van de pasvorm is erg belangrijk om pijn in de voeten tijdens het skiën drastisch te verminderen. Zorg dat je goede schoenen hebt die bij jou passen en je bent al snel de koning van de piste tijdens jouw wintersportvakantie Oostenrijk.

Voor meer info volg de link : http://wintersportoostenrijk.nl/