Technologie Management
Image default
Dienstverlening

Dak van riet

Rieten dakbedekking is een ware kunst. Het is een ambacht dat enorm ver terug gaat in de tijd. Al sinds de middeleuwen bedekt men daken met riet. Het werd in die tijd een luxe gezien om een rieten dak te bezitten. Riet heeft namelijk een mooi aanzicht, het straalt een hoop meer sfeer uit dan alleen bakstenen. Rieten dakbedekking heeft niet alleen een cosmetische reden, ook heeft het een hoge isolatie graad, dat wil zeggen dat er weinig warmte ontsnapt bij een rieten dak. Toch zat er de laatste eeuw een knik in de populariteit van rieten daken omdat deze toch vrij gevoelig blijken te zijn voor vuur. Gelukkig voor onze ogen en voor de verwamingsrekening is een rieten dak toch bezig aan een come back die vooral te danken is aan extra maatregelingen met betrekking tot brandveiligheid. Tegenwoordig kan je veel verschillende methodes terugvinden die de brandveiligheid verhogen van een rieten dak. U kunt uw rieten dak op verschillende manieren brandveilig maken:

  • met de gesloten onderconstructie (schroefdak)
  • het toepassen van een brandvertragend middel
  • het toepassen van een brand detectie systeem
  • het aanbrengen van een bliksembeveiliging
  • het aanbrengen van een vonkenvanger
  • het aanbrengen van brandwerend doek bij traditioneel dak
  • het aanbrengen van een sproei-installatie

Het dak bedekken met riet is een kunst die niet iedereen heeft aangeleerd, het is een ambacht wat jaren van expertise vereist voor het beste resultaat. Een rietdekkersbedrijf is verantwoordelijk voor het bedekken van de daken met riet. Vaak zijn deze bedrijven dus rietsnijder, rietbinder en riethandelaar. Voor houvast bij het werken op een rieten dak maakt de rietdekker gebruik van rietdekstoelen en dwarsbomen. De rietdekstoel heeft pinnen waardoor deze vast op het riet ligt. De steunbomen worden tijdelijk vastgezet met ijzeren pinnen.

Als het dak eenmaal bedekt is met een mooie laag van riet zal jouw huis een ware luxe en authenticiteit uitstralen die jouw optrekje een hoge allure en een lage energie rekening geeft. Een rieten dak is zeker bij landhuizen en boerderijen in trek en zal het minst worden teruggevonden in een Vinex wijk.

Voor meer info volg de link : http://www.rietwerk.nl/