Technologie Management
Image default
Bedrijven

Verse melk is toch het lekkerst

Als melkboer is het tegenwoordig lastig om je hoofd boven water te houden. Doordat de melkquota is afgeschaft zijn de prijzen sterk gedaald en is het al een gevecht op zich om ervoor te zorgen dat de melk die we produceren snel genoeg verkocht wordt voor een schappelijke prijs. Zeker omdat de melk vaak maar zeer beperkt houdbaar is.

Ook als boer met voldoende afname is het soms lastig om te zorgen dat de melk nog vers is op het moment dat het verscheept moet worden. Een langdurende file of een kleine communicatiefout kan al roet in het eten gooien.

Omdat het voor jou als boer al lastig genoeg is om ervoor te zorgen dat er genoeg geld binnenkomt is het bovendien nog extra lastig om nog nieuwe maatregelen te nemen die ervoor moeten zorgen dat de melk net wat langer vers blijft en de melk zijn kwaliteit behoud. Toch is het mogelijk, vaak met een relatief lage investering die zich bovendien snel terugverdiend.

Door middel van een Voorkoeler is het mogelijk om de verse melk direct af te koelen om zo de bacteriegroei tegen te gaan en te voorkomen dat de melk snel bederft. Hierdoor is deze langer houdbaar en is de smaak in veel gevallen ook beter. Daarbovenop heeft een voorkoeler zoals het model van wijsman.nl als voordeel dat het ‘afvalwater’ alsnog goed drinkbaar is en prima door de koeien gedronken kan worden waardoor er geen afval geproduceerd wordt. Daarnaast heb je bij aanschaf van deze voorkoeler nog recht op extra subsidie uit de EIA-subsidie regeling.

Op deze manier hoeft het koelen van de melk helemaal niet te betekenen dat je veel geld kwijt bent en blijft de melk langer vers waardoor het voor een langere periode bruikbaar blijft voor verpakking of verwerking in andere producten.

Voor meer info volg de link : http://wijsmanhandelenadvies.nl/