Technologie Management
Image default
Industrie

De juiste kranen in je werkplaats

In je werkplaats wil je zo snel mogelijk werken, maar natuurlijk wil je dit wel op een veilige en prettige manier doen. Het liefst ook nog ergonomisch. Het is logisch dat je dat op die manier wil, want het versnelt de werkprocessen en het draagt bovendien bij aan het werkgemak van je medewerkers. Om je in je werkplaats zo snel mogelijk te werken kun je gebruik maken van allemaal verschillende kranen. Deze kranen zorgen dat je medewerkers iedere dag fijn en veilig kunnen werken. De kranen voldoen bovendien aan de veiligheidseisen. In dit blog twee kranen uitgelicht voor in je werkplaats.

 

Portaalkraan

Een portaalkraan is een ideale kraan als je zware lasten wil verplaatsen binnen een klein gebied wat beperkt is. Deze kraan heeft een eenvoudige elektrische bediening en kan zowel lasten over de breedte als over de lengte van het werkveld hijsen. Ook kan een portaalkraan verschillend gewicht aan. Het varieert van de 500 kilo tot de 120 ton. Een portaalkraan is ook zeer geschikt voor buiten. De kraan staat altijd op wielen waardoor deze gemakkelijk te verplaatsen is. Het verplaatsen kan handmatig, maar kan ook elektrisch gedaan worden. Er is altijd een geschikt portaalkraan voor je werkplaats, omdat er ontzettend veel mogelijkheden zijn bij de aanschaf van deze kraan.

 

Kolomkraan

Een kolomkraan wordt ook wel een kolomzwenkkraan genoemd of heel soms zelfs een wandzwenkkraan. Deze kraan is erg handig voor het laden en het lossen in je magazijn. Je kan lasten makkelijk optillen en verplaatsen en je hoeft daarbij niet te wachten op de kraan. Dat maakt dat je zeer efficient kan werken met een kolomzwenkkraan. Je kan zelf kiezen of je de kraan handgestuurd wil aanschaffen of liever elektrisch gestuurd. Wist je dat er van de kolomkraan twee soorten bestaan? De kolomzwenkkraan en de muurzwenkkraan. De kolomzwenkkraan wordt bevestigd op de grond. De draaicirkel is 360 graden. De muurzwenkkraan wordt aan de muur gemonteerd en heeft een draaicirkel van 180 graden.

https://www.adaklein.nl/portaalkraan/