Technologie Management
Image default
Bedrijven

Zo kies je de beste hijskraan!

Wil je de beste hijskraan kiezen, dan moet je op een aantal zaken letten. Niet alleen natuurlijk over welk soort hijskraan je nodig hebt, maar vooral ook waar je dan bij die soort hijskraan op moet letten. Wil je een hijskraan kiezen en de juiste keuze maken? Check dan deze tips, zodat je de juiste hijskraan kiest voor jouw bedrijf.

Soorten hijskranen

Er zijn verschillende soorten hijskranen. Zo heb je bijvoorbeeld een mobiele kraan, een torenkraan, een mobiele torenkraan, een telescoopkraan, een rupskraan, een rupstelescoopkraan, een rupsdraadkraan en een rupstorenkraan, een ruwterreinkraan en een minikraan. De keuze voor de soort hijskraan is vaak al wel helder. Daar gaan we dan ook hier nu niet op in. Wat wel van belang is? Dat zijn de aandachtspunten hieronder.

Aandachtspunten

Het is niet altijd nodig om het duurste merk te kiezen bij een hijskraan. Alleen is het wel belangrijk om een kraan te kiezen van een merk dat bekend staat als betrouwbaar. Dat is namelijk wel van belang. Ook moet je opletten dat de kraan de juiste hijskracht heeft.

Daarnaast is de prijs natuurlijk van belang. Ligt het binnen het budget en is het de prijs waard? Meerdere offertes aanvragen bij verschillende dealers voor dezelfde hijskraan kan soms een voordeel zijn.

Waar hebben de werknemers goede ervaring mee? Het is belangrijk om de ervaring van je werknemers mee te nemen bij de keuze voor de hijskraan. Zij moeten er uiteindelijk mee werken. Als je een hijskraan kiest waar uiteindelijk je werknemers alleen maar ongemak bij ervaren, zal dit ten koste gaan van de productiviteit.

Let op de garantietermijn. Dat geeft ook een indicatie van hoeveel vertrouwen er in het product is en het geeft een indruk van de verwachte levensduur van een hijskraan. Dat is tenslotte ook iets om in het beoordelen van het prijskaartje mee te nemen.

Industriële afstandsbediening of Radiografische afstandsbediening?

Het is ook belangrijk dat er een goede industriële afstandsbediening bij is of een radiografische afstandsbediening. Afhankelijk van je wensen kies je voor een industriële afstandsbediening of een radiografische afstandsbediening.