Technologie Management
Image default
Bedrijven

Hoe ziet de ICT sector eruit in derde wereld landen?

Hier in Nederland ben je al snel voorzien van werk in de ict. Je hoeft slechts een enkele zoektocht naar ‘ict vacatures friesland’ te doen en je krijgt al tientallen zoekresultaten. Maar wat zou deze zelfde zoektocht opleveren in een minder ontwikkeld land, zoals in Somalië of Pakistan? Hieronder nemen we een betere kijk in de techniek sector van derde wereld landen.

Werken met computers is schaars

In de derde wereld landen, is er vaak nog geen eens ruimte voor werk anders dan het voorzien van voedsel en het bieden van medische diensten en andere primaire dingen, zoals taxichauffeur. Om deze reden is het percentage van de mensen dat in de ict sector werkt ook erg klein. Allereerst hebben deze landen vaak een erg gebrekkige adoptie van het internet, met landen als Pakistan, waarvan 92% van de mensen niet op het internet zit. Dit is af te leiden van het feit dat deze landen, over het algemeen, een minder hoog opgeleide jeugd hebben die Engels spreekt. Deze groep is voor het grootste deel verantwoordelijk voor het internetgebruik van een land.

Computers voor in het onderwijs

Toch wordt er in sommige derde wereld landen wel gebruik gemaakt van computers, voornamelijk met wat betreft het onderwijs. Zo zijn er bijvoorbeeld enkele leerscholen die digitale les aanbieden voor vluchtelingen. Op deze manier raken ze niet achter doordat ze hun scholen zijn kwijtgeraakt, of doordat ze in een ander land terecht zijn gekomen.

Vergelijking met ict vacatures friesland

In vergelijking met de ict sector hier in Nederland, is de technische sector van het gemiddelde derdewereldland erg onderontwikkeld. Om deze reden, en vanwege het feit dat internettoegang schaars is, zal je dus ook niet snel succes hebben met het vinden van computertechnisch werk in een van deze landen.

https://www.ictvacatures.me/ict-vacatures-friesland