Technologie Management
Image default
Zakelijk

Wat voor problemen kun je oplossen met een videowall?

Dagelijks wordt er heel wat informatie uitgewisseld en zijn er talloze boodschappen die gecommuniceerd worden. Zeker in het huidige digitale tijdperk zijn er dan handige hulpmiddelen om de digitale communicatie te vergemakkelijken. Denk maar aan videowall oplossingen. Door gebruik te maken van videowalls of professionele digital signage kun je snel en effectief jouw content presenteren aan zowel interne als externe partijen. Door de kracht van dynamische beelden en herhaling kun jij informatie goed overbrengen. Door de formaten en montage van de beeldschermen zijn deze varianten vooral geschikt voor gebruik binnen. 

Verschillende formaten

De videowall oplossingen zijn er in verschillende maten en resoluties. Zo kun je een aantal schermen combineren om een groter oppervlak te creëren zodat de gemaakte content extra opvalt. Dat is een verschil met de professionele digital signage die zich met vaker kleinere, enkele schermen richt op een kleinere doelgroep. Het ligt dus aan het soort content wat je wilt presenteren welk formaat en type oplossing het beste bij je bedrijf past. 

Multifunctioneel

Wanneer je een bedrijf runt is het natuurlijk fijn dat alle communicatie zo soepel mogelijk verloopt. Zo kun je videowall oplossingen inzetten om dit proces te vergemakkelijken voor zowel interne als externe partijen. De informatieschermen kun je bijvoorbeeld gebruiken om reclame te maken voor toekomstige klanten of door mededelingen af te spelen zodat al je werknemers tegelijkertijd op de hoogte zijn. Videowalls zijn dus zeer multifunctioneel. Je kunt er een console op aansluiten voor games in de kantine, een laptop om een presentatie te geven of er bijvoorbeeld meerder in het gebouw hangen voor bewegwijzering. De mogelijkheden voor functie en content zijn dus eindeloos. 

Content snel aanpassen 

Het gebruik maken van professionele digital signage systemen brengt een aantal voordelen met zich mee. De informatieschermen dragen bij aan het overbrengen van jouw boodschap. De software bestaat uit een paar onderdelen waardoor je binnen no time jouw content kan maken en waar nodig aan kunt passen. Dit kan flexibel doordat dit in één domein plaatsvindt zodat je op meerdere apparaten je content kunt besturen.