Technologie Management
Image default
Zakelijk

Monteurs zijn zeer gewild op de jobmarkt

Veel technische bedrijven posten een opening voor vacature monteur op hun website of op een algemene website voor technische vacatures. Monteurs zijn namelijk erg in trek op de markt doordat er een groot tekort is aan monteurs. Een andere reden is dat er ook steeds meer nodig zijn door de grote stijging van gebruik van machines binnen bedrijven. Deze machines zijn dan wel technisch en vervangen menselijk werk maar het monteren en maken van deze machines kan enkel door de mens gebeuren. Hierdoor zijn er meer specifieke beroepen nodig zoals monteurs of technische ingenieurs om deze machines in stand te houden. Echter zijn er minder mensen die hiervoor studeren.

Te veel universiteit of hogeschool diploma’s

Er worden tegenwoordig zoveel vacature monteurs gepost op job websites maar deze worden amper ingevuld door het grote tekort. Dit komt doordat steeds meer jongeren ervoor kiezen iets bij te studeren aan de hogeschool of universiteit. Wanneer je een hoger diploma hebt word je namelijk als ‘intelligenter’ gezien door sommigen en voer je meestal een meer denkende job uit in plaats van fysiek. Dit geeft echter grote problemen op de fysieke jobmarkt aangezien jobs zoals monteur, loodgieter, klusjesman en werkman of -vrouw in het algemeen nog zeer vaak nodig zijn. Spijtig genoeg is er door de opkomst van hogeschool diploma’s een groot tekort aan experten binnen deze fysieke jobs en moet men de studenten meer pushen in deze sectoren.

Een fysieke job – goed voor je portemonnee

Ook al denken veel mensen dat fysieke jobs waarbij je slechts één extra jaar specialisatie moet uitvoeren op school je niet veel verdient, is dit zeker onwaar. Aangezien deze banen zwaarder zijn dan de meeste mentale banen en zij ook langere uren doen, worden zij goed uitbetaald. Ook geeft dit veel mensen later de kans hun eigen bedrijf op te starten binnen deze sectoren na het opdoen van kennis over de werking van een bedrijf. Hierdoor starten vrij veel werknemers hun eigen bedrijf op en worden zij zo baas. Zoals je ziet zijn deze soort jobs absoluut niet onwaardig én zijn ze nog eens goed voor de fysiek ook aangezien je zoveel op de baan bent en fysiek werk uitvoert. Voordat je nadenkt over te gaan verder studeren, is het best dit eerst eens te overwegen.