Technologie Management
Image default
Dienstverlening

Redenen waarom uw stroomonderbreker constant hapert

Uw stroomonderbreker hapert voortdurend omdat u een probleem heeft met uw stroomonderbrekerpaneel. Er zijn veel redenen waarom dit het geval kan zijn en het is belangrijk om deze problemen te kennen en je moet klaar staan ​​om een ​​elektricien in Lelystad te bellen in geval van een elektrisch noodgeval. Als u dat niet doet, loopt uw ​​hele huis mogelijk risico op een elektrische brand.

Slechte draden in uw huis

Als uw stroomonderbreker blijft haperen, kan dit komen door een slechte draad in uw huis. Meestal gebeurt dit wanneer een van de draden op het circuit niet genoeg stroom heeft of niet stevig is aangesloten op de andere draden op zijn plaats. Wanneer dit gebeurt, zal uw stroomonderbreker trippen omdat er niet genoeg spanning door die draad wordt gestuurd.

Gebroken stroomonderbreker of opgeblazen stroomonderbreker

Uw stroomonderbreker kan vaak trippen als een stroomonderbreker op de een of andere manier is beschadigd, misschien heeft iemand het per ongeluk losgekoppeld of heeft iemand er te veel druk op uitgeoefend terwijl hij probeerde een lichtschakelaar in de buurt uit te schakelen zonder eerst te kijken. Als dit het geval is, kan het nodig zijn om het hele paneel te vervangen, omdat het vervangen van slechts één onderdeel uw probleem niet volledig oplost, tenzij het direct verband houdt met waarom het nu de hele tijd hapert. Doorgebrande stroomonderbrekers zijn ook een veel voorkomende reden voor het uitschakelen van een stroomonderbreker, vooral als u in een ouder huis of flatgebouw woont met verouderde bedrading. De stroombron kan bijvoorbeeld zijn losgekoppeld door een externe bron, zoals waterschade of zelfs een aardbeving. Een andere reden kan een losse verbinding in uw huis zijn die rechtstreeks op uw stroomonderbreker wordt aangesloten als een lichtarmatuur.

Losse draden

Een andere veelvoorkomende oorzaak van het uitvallen van stroomonderbrekers is wanneer losse draden elkaar in huis of garage raken. Je merkt dit misschien niet eens omdat de draden verborgen zijn achter muren of onder vloeren. Als u geen losse draad kunt vinden, kunt u het beste contact opnemen met een elektricien om langs te komen en u te helpen bij het diagnosticeren van het probleem.