Technologie Management
Image default
Onderwijs

Leren lassen? Volg een lascursus.

Er is momenteel grote vraag naar lassers. Ben je een lasser? Dan hoef je meestal niet lang te zoeken naar een baan. Goede vakmensen zijn altijd hard nodig. Heb je nog geen ervaring met lassen maar zou je dit wel graag willen leren, schrijf je dan in voor een lascursus.

Werken als lasser

Het werk van een lasser lijkt in eerste instantie simpel, het aan elkaar verbinden van stukken metaal door deze aan elkaar te lassen. Maar lassen is ontzettend belangrijk. Wanneer een vliegtuig bijvoorbeeld niet goed gelast is, kunnen er zelfs gevaarlijke situaties ontstaan. Het werk van een lasser moet daarom niet worden onderschat. Als lasser heb je vaak een keuze. Vind jij het fijn om te weten waar je aan toe bent en lang bij hetzelfde bedrijf te werken? Dan zijn er veel bedrijven waar jij lekker elke je ding kunt doen. Houd jij van verandering dan zijn er ook genoeg mogelijkheden voor werken op verschillende locaties. Het werken als lasser kan dus erg divers zijn.

lascursus

De lascursus

Ben jij enthousiast geworden en wil je nog steeds graag leren lassen? Er zijn veel verschillende lascursussen die je kunt volgen. Zo zijn er cursussen voor absolute beginners, maar ook opfriscursussen voor mensen die al ervaring hebben met lassen. Naast het feit dat er cursussen op verschillende niveaus gegeven worden, zijn er ook verschillende technieken die je kunt leren. De meest bekende techniek is MIG/MAG lassen. Bij deze techniek worden de onderdelen aan elkaar gelast door middel van een vlamboog. Dan is er ook nog TIG lassen. Dit is een wat meer secure vorm van lassen. Er kan een hele mooie, nette las gelegd worden met deze techniek. Wel kost het wat meer tijd dan MIG/MAG lassen en is het voor de beginnende lasser wat lastiger. De laatste techniek die we hier noemen is Elektrode lassen, ook wel booglassen genoemd. De afkorting voor deze lastechniek is BMBE lassen. Om deze techniek te leren is geen ervaring met lassen nodig. Voordeel van de techniek is dat het ook buiten kan worden toegepast. Wil je toch liever iets anders leren dan lassen? Zoek dan eens naar een andere techniek opleiding.

https://www.tetrixtechniek.nl/cursussen/lassen/