Technologie Management
Image default
Zakelijk

Boost je productiviteit met deze iPad tips

Alles moet sneller en sneller maar soms kan je beter even stilstaan en leren hoe je dingen beter kan doen. Met deze tips en tricks voor je iPad leer je zonder al teveel moeite om makkelijker en efficienter te werken met je iPad. Zo krijg je meer voor elkaar in dezelfde tijd, meer vrije tijd dus!

Hoe maak je een screenshot op je iPad

Een screenshot maken op je iPad werkt hetzelfde als op je iPhone: 

 1. Zorg dat hetgeen waar je een screenshot van wil maken in beeld is.
 2. Druk tegelijkertijd op de volgende knoppen: Homeknop + Vergrendelknop. Als je geen homeknop hebt druk je power/volume omhoog.
 3. Je hoort nu een camera geluid.
 4. Je screenshot staat nu in je Foto’s

Better safe than sorry: Investeer in goede bescherming voor je iPad

De eerste kras doet het meeste pijn, zeker als je de iPad nog maar kort hebt en je laat deze van de trap vallen. Met een iPad houder kan je de schade aanzienlijk beperkten of zelfs helemaal voorkomen. Natuurlijk is het niet de bedoeling om je iPad wekelijks van de trap te gooien maar een iPad houderbeschermt je kostbare apparaat goed tegen incidenten zoals deze. 

Zet twee apps naast elkaar om te multitasken

Slide Over is een nieuwe functie die werkt met iPad vanaf de iPad Mini en nieuwer. Om Slide Over te gebruiken volg je deze stappen: 

 1. Open de eerste app die je wil splitsen
 2. Veeg vanaf de onderkant van je scherm omhoog om de Dock weer te geven
 3. Hou het icoon van de tweede app die je wil gebruiken ingedrukt en sleep deze naar boven
 4. De tweede app zal nu aan één kant van het scherm weergegeven worden

De iPad zal onthouden welke apps er op deze manier gebruikt worden zodat je deze apps de volgende keer weer makkelijk naast elkaar krijgt. 

Gebruik gebaren om makkelijker en sneller te multitasken

iPadOS zit tjokvol met gebaren om makkelijker en sneller te werken. Knijp twee of vijf vingers samen in een app en veeg naar de zijkant om tussen geopende apps te switchen. Sommige gebruikers hebben meer last dan profijt van deze gebarenfunctie omdat ze de functie per ongeluk aanroepen. Je kan deze functie uitschakelen door de volgende stappen te volgen:

 1. Open Instellingen
 2. Open Algemeen
 3. Multitasking
 4. Schakel gebaren uit

Bekijk video’s terwijl je wat anders doet op je iPad

Sommige taken vereisen alle aandacht maar er zijn genoeg dingen die je kan doen terwijl je op Netflix van je favoriete serie geniet. Denk bijvoorbeeld aan het Facetimen met je collega’s. Zo kijk je naar een video terwijl je iets anders (minder belangrijks) doet op je iPad: 

 1. In een fullscreen video zie je een klein icoon met daarin een pijltje
 2. Tik erop
 3. De video is nu kleiner
 4. Ondertussen kan je iets anders doen!