Technologie Management
Image default
Vervoer en transport

De aanhangwagen met een duurzame laadvloer

De Nederlandse aanhangwagenbouwer HAPERT Aanhangwagens staat bekend om het ontwerpen en fabriceren van robuuste en innovatieve aanhangwagens van de hoogste kwaliteit. Een van de recente ontwikkelingen van het Brabantse bedrijf is de composietvloer. Deze laadvloer is sterker én lichter dan een houten laadvloer. Bovendien gaat de composiet laadvloer langer mee en is deze eenvoudig te recyclen.

De composiet laadvloer wordt niet standaard geleverd bij een HAPERT aanhanger maar is als optie te bestellen. Deze laadvloer kan onder andere worden gemonteerd op de kiep aanhangwagens en de open aanhangwagens van HAPERT.

Dankzij de langere levensduur van de composietlaadvloer, ten opzichte van de houten laadvloer, is de composietvloer over de gehele levensduur gerekend goedkoper dan de houten laadvloer. In het geval van een beschadiging kan de composietvloer gemakkelijk en snel worden gerepareerd op verschillende manieren. Als de laadvloer uiteindelijk aan het einde van zijn leven is gekomen kan deze volledig worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt voor allerlei toepassingen. Dit zorgt er voor dat de composietlaadvloer bijdraagt aan de duurzaamheid en circulariteit van het bedrijf HAPERT.

Composiet bestaat uit verschillende slijtvaste materialen. Het composiet is extreem sterk waardoor het materialen zoals hout en metaal kan vervangen. Composiet bestaat uit verschillende polypropyleen en glasvezel huidlagen en uit thermoplastische composieten. Het materiaal is zoals een lasagne opgebouwd uit lagen. Dankzij deze structuur ontstaat er een paneel wat extreem sterk is. De composiet laadvloer heeft een honingraat kern die aan beide zijden is voorzien van een deklaag. Doordat alle materialen aan elkaar gesmolten zijn ontstaat er een zeer sterke eenheid.

De composietlaadvloeren worden gemaakt door een bedrijf dat zijn oorsprong vindt in de antiballistische wereld. De opbouw van de composietlaadvloer is dan ook te vergelijken met de opbouw van een kogelwerend vest.

De composietlaadvloeren van HAPERT zijn uitvoerig getest op extreme omstandigheden waarbij getest is op onder andere impact, treksterkte, schuifbelasting, slijtage en klimaatomstandigheden. Hierdoor is de composietlaadvloer een volwaardig onderdeel van de betrouwbare en robuuste aanhangwagens die HAPERT maakt.

De composietvloer heeft een prijs die enkele procenten hoger ligt dan die van de houten laadvloer. Dankzij de langere levensduur is een composietvloer echter aanzienlijk voordeliger. Daarbij is de composietvloer lichter dan de houten laadvloer waardoor energie wordt bespaart tijdens het rijden met de aanhangwagen. Dit zorgt voor een lagere CO2e uitstoot van het trekkende voertuig.