Technologie Management
Image default
Onderwijs

Circus op school

 

Wie wil dit niet?

Wie wil dat nou niet? Een dag vol kleur, actie, activiteiten en plezier! Iedereen toch?
Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De dag van een leerkracht in het basisonderwijs is al snel gevuld en dan hebben we het nog niet eens over de avonden met oudergesprekken, voorbereiding van de lessen of het afscheid van die ene collega. Grote Broer Kunsteducatie maakt het je graag makkelijk om zo’n gave dag tóch te kunnen realiseren voor jou, jouw leerlingen en jouw collega’s! Hoe? Door circus voor de basisschool naar jullie toe te brengen! Op zo’n manier dat het jou natuurlijk zo min mogelijk tijd en moeite kost. Dus, jouw wensenpakket komt naar jou toe, zonder veel gedoe. Zoals ik al zei; ‘wie wil dat nou niet?’. 

Hoe dan? 

Graag gaat een cultuuradviseur met jou in gesprek. Geen tijd voor een live gesprek, of liever telefonisch of per mail? Geen probleem; we werken zoals het jou het beste uitkomt. Jij geeft jouw wensenpakket door en onze adviseur komt binnen 48 uur met een prijsopgave op maat. Waarvoor dan precies? Workshops op de basisschool duren tussen de 45 en 90 minuten; afhankelijk van leeftijdsgroep. Een leerling volgt 1, 2 of 3 workshops rondom diverse circusactiviteiten. Jongleren, Chinese bordjes draaien of fietsen op een eenwieler bijvoorbeeld. Na een korte introductie is het vooral van belang dat de leerlingen snel zelf actief aan de slag gaan. Het circus is geopend! Uiteraard is het leuk als de leerlingen aan het eind van de dag hun nieuw geleerde vaardigheden aan elkaar kunnen laten zien. Een presentatie is dan ook altijd een mooie afsluiting!

Doe mij die maar!

We kunnen ons voorstellen dat je geen tijd hebt om zelf uitgebreid een programma te bedenken. Een mooie oplossing is dan om te kiezen voor een dagproject. Bij een dagproject is de inhoud voor het grootste gedeelte al vastgelegd en ook hier is er de mogelijkheid om dit rondom het circusthema te doen. Een Circusdag is voor de héle school een feest; van de kleuters tot de pré-brugklassers. Een grote circuspiste kleurt het plein en de hele dag wordt toegewerkt naar een mooie circusshow waar ouders, opa’s en oma’s natuurlijk van harte welkom zijn om hun (klein)kind in volle glorie te aanschouwen. Een aanrader is om de presentatie te filmen. Zo kan je in de klas nog eens nagenieten of in een nieuwsbrief de ouders die niet aanwezig konden zijn alsnog betrekken bij de onvergetelijke dag. https://grotebroer.com