Technologie Management
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van Digiborden in het onderwijs

Door de huidige technologie kunnen studenten veel meer genieten van alle lessen op school. De interactieve digiborden zijn namelijk uitgerust met onderwijsgerichte software, die geïntegreerd kan worden met andere toestellen zoals tablets en laptops. Het leren wordt via een digibord aangemoedigd door de interactieve en stimulerende werking.

Participatie

Het is gebleken dat dankzij de digiborden de participatie van studenten verbeterd is in vergelijking met traditionele borden. Dankzij de interactieve functies kunnen leerlingen vragen beantwoorden en het resultaat wordt onmiddellijk weergegeven. De digiborden hebben ook een aanraakfunctie zodat leerkrachten gemakkelijk op het bord kunnen tikken om informatie te laten zien of te verplaatsen.

Behoud van gegevens

Alle gegevens worden gemakkelijk opgeslagen via een externe computer. Dit betekent dat het digibord de gegevens zal behouden van alle lessen die worden gegeven. Leerkrachten kunnen vervolgens de desbetreffende informatie oproepen en hergebruiken tijdens de lessen. Ook is het handig om lesstof intern te delen met andere leerkrachten zodat iedereen up-to-date blijft en nieuwe kennis kan opdoen. 

Visueel

Een heel groot voordeel van een digibord is dat de lesstof visueel wordt gemaakt. Wanneer je werkt met verschillende beelden worden de onderwerpen veel beter inzichtelijk gemaakt. Ook is er uit diverse onderzoeken gebleken dat we informatie sneller opnemen wanneer ze visueel zijn. Zo is het leren natuurlijk ook veel leuker als er verschillende dingen gebeuren zoals het bekijken van een filmpje of een afbeelding. 

Aantekeningen

Dankzij een digibord wordt het voor de leerkrachten veel makkelijker om diverse aantekeningen te delen. In de digitale leeromgeving van het digibord wordt namelijk alles opgeslagen waar leerlingen vervolgens  met hun eigen inloggegevens bij kunnen. Daarnaast is een digibord ook handig als het gaat om huiswerk en opdrachten inleveren. Je kan gemakkelijk het huiswerk erbij halen en bijvoorbeeld bespreken in de les. De leerlingen kunnen ook het huiswerk online inleveren. 

Voorbereiding

Docenten zijn  vaak ontzettend veel tijd kwijt als het gaat om de voorbereiding van een les. Ook moeten er vaak verschillende attributen aan de pas komen om de les interactiever te maken. Met een digibord is er veel minder voorbereiding nodig en kunnen er verschillende filmpjes, afbeeldingen of websites getoond worden.

 

https://ctouch.eu/nl/digiborden