Technologie Management
Image default
Woning en Tuin

Kleine coniferen verwijderen is vrij eenvoudig

Een rij kleine coniferen verwijderen is over het algemeen vrij eenvoudig te doen. Niet in alle gevallen hoeft u daar een hoveniersbedrijf of een ander tuinbedrijf voor in te huren. U kunt in het geval van kleine coniferen ook de klus zelf uit te voeren. Komt u er niet uit? Dan kunt u altijd nog een externe partij inhuren. Het is wel belangrijk om te weten dat het verwijderen van kleine coniferen op het oog erg eenvoudig lijkt, maar het in de praktijk toch een moeilijke en tevens een tijdrovende klus blijkt te zijn. Dat komt vooral door de stronken van de coniferen. Ook bij kleine coniferen kunnen de wortels diep de grond in zijn gegroeid waardoor het lastig is om deze te verwijderen. Het is dan ook aan te raden om met één coniferenboom te beginnen. Als die eenvoudig te verwijderen is dan kunt u zich richten op het verwijderen van de andere coniferenbomen.

De manier waarop u zelf de kleine coniferen kunt verwijderen

Omdat de meeste mensen geen ervaring hebben met een stobbenfrees zullen de meeste mensen de kleine coniferen verwijderen door ze één voor één uit te graven. Wat ons betreft is dat een prima methode. Let er wel op dat wanneer u een hele haag wilt verwijderen daar zomaar een paar dagen werk in kan zitten. Daarbij willen we graag vermelden om vooraf goed met uw buren te overleggen en niet zomaar de coniferenhaag te verwijderen. Het verwijderen van coniferen geeft namelijk best wat rommel en daarbij staat een coniferenhaag vaak op de erfafscheiding. Een coniferenhaag is dan ook in veel gevallen een gemeenschappelijk eigendom en mag daarom niet in alle gevallen zonder toestemming van uw buren verwijderd worden.

Om de coniferen te verwijderen is het aan te raden om langs de haag een diepe kuil te graven. Indien uw buren ook meehelpen dan is het aan te raden om langs beide zijden van de haag een kuil te graven. Graaf de kuil tegen de kluiten aan zodat de wortels van de coniferen vrij komen te liggen. Nadat u aan één of beide zijden een kuil heeft gegraven kunt u de coniferen vaak vrij eenvoudig uit de grond trekken. Eventueel kunt u ook proberen om het zand onder de kluit weg te graven, maar dat is niet altijd zo eenvoudig.

Zaag de kleine coniferen eerst tot aan de grond af

Om het overzicht te behouden kan het handig zijn om de coniferen eerst tot aan de grond af te zagen. Zorg ervoor dat er nog ongeveer 15cm van de stam overblijft zodat u dat kunt gebruiken om de kluit uit de grond te trekken nadat u de coniferen heeft uitgegraven. De delen die u heeft afgezaagd kunt u alvast afvoeren op bijvoorbeeld een aanhangwagen of een afvalcontainer.

De kleine coniferen door een extern bedrijf laten verwijderen

Zoals eerder op deze pagina gemeld kan het verwijderen van kleine coniferen knap lastig zijn. Er bestaat dan ook zeker een kans dat het uzelf niet gaat lukken om de coniferen te verwijderen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u geen tijd voor de klus heeft of dat u na het verwijderen van de coniferen meteen nieuwe coniferen wilt laten aanplanten, een schutting wilt laten plaatsen of een andere vorm van tuinafscheiding wilt laten plaatsen. In dergelijke gevallen is het inhuren van een extern bedrijf zeker aan te raden.

Voor meer info volg de link : https://www.vergelijkhoveniers.nl